مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,172
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

535
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان شیوع گونه های یرسینیا در گوشت قرمز و مرغ عرضه شده در جنوب تهران

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 56

چکیده

 زمینه و هدف: یرسینیا یک عامل مهم در ایجاد بیماری های منتقل شونده از آب و غذا است که باعث گاستروآنتریت انسانی می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی گوشت و مرغ عرضه شده در جنوب تهران به یرسینیا آنتروکلی تیکا می باشد.روش کار: از دی ماه 1381 لغایت تیر ماه 1382, 250 نمونه شامل 158 نمونه گوشت و 92 نمونه مرغ از قصابی ها و مرغ فروشی های مناطق تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی تهران جمع آوری و از نظر آلودگی به یرسینیا مورد بررسی قرار گرفتند. روش جداسازی براساس غنی سازی اولیه در بافر فسفات به مدت 3 هفته در یخچال (سرماگذاری در 4+ درجه سانتی گراد) و سپس استفاده از KOH به عنوان غنی سازی ثانویه و کشت بر روی محیط CIN آگار انجام گردید.نتایج: در این مطالعه 44.4% نمونه های گوشت قرمز و مرغ به یرسینیا آلوده بودند. شیوع یرسینیا در گوشت 29.1% و در مرغ 70.7% تعیین شد. براساس واکنش های بیوشیمیایی از 155 سوش یرسینیا جدا شده, 53 سوش (34.2%) به عنوان یرسینیا آنتروکلی تیکا, 47 سوش (30.3%) به عنوان یرسینیا اینترمدیا, 42 سوش (27%) به عنوان یرسینیا فردریکسنی و 1 سوش (0.6%) به عنوان یرسینیا کریستنسنی شناسایی شدند. بیوتایپینگ یرسینیا انتروکلی تیکاسبب شناسایی 51 سوش (39.7%) به بیوتایپ 1A, 13 سوش (26.4%) به بیوتایپ 1B, 1 سوش (1.8%) به بیوتایپ 2, 3 سوش (5.7%) به بیوتایپ 3 و 1 سوش (1.8%) به بیوتایپ 4 گردید. 14 سوش (26.4%) غیر قابل طبقه بندی بودند.نتیجه گیری: یافته های ما نشان می دهد فراوانی آلودگی بالای گوشت و مرغ به یرسینیا در انتقال بیماری های این باکتری از مراکز توزیع کننده به انسان پر اهمیت می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سلطان دلال، محمدمهدی، ایزدپور، فرخ، خلیفه قلی، محمد، زراعتی، حجت، و بختیاری، روناک. (1385). میزان شیوع گونه های یرسینیا در گوشت قرمز و مرغ عرضه شده در جنوب تهران. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 4(4)، 49-56. SID. https://sid.ir/paper/85204/fa

Vancouver: کپی

سلطان دلال محمدمهدی، ایزدپور فرخ، خلیفه قلی محمد، زراعتی حجت، بختیاری روناک. میزان شیوع گونه های یرسینیا در گوشت قرمز و مرغ عرضه شده در جنوب تهران. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1385؛4(4):49-56. Available from: https://sid.ir/paper/85204/fa

IEEE: کپی

محمدمهدی سلطان دلال، فرخ ایزدپور، محمد خلیفه قلی، حجت زراعتی، و روناک بختیاری، “میزان شیوع گونه های یرسینیا در گوشت قرمز و مرغ عرضه شده در جنوب تهران،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 4، no. 4، pp. 49–56، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85204/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا