مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,008
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

356
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شرایط محیط کشت و نگهداری کلاله زعفران (.Crocus sativus L) بر میزان ترکیب کروسین

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 28

چکیده

 مقدمه و هدف: زعفران با نام علمی (Crocus sativus L.) به مقدار وسیعی در صنایع غذایی استفاده می شود. زعفران به عنوان رنگ و طعم دهنده کاربرد دارد. کلاله زعفران دارای کارتنوئیدهای کمی محلول در آب و دارای ترکیب عمده کروسین می باشد که این ترکیب دارای اثرات مهمی علیه طیف وسیعی از تومورها در موش و سلول های لوسمی انسان و دیگر مدل های سرطانی عملکرد خوبی داشته است. در این تحقیق به تاثیر شرایط محیط کشت و نگهداری کلاله زعفران (Crocus sativus L.) بر میزان ترکیب Crocin در دو استان تهران و مرکزی پرداختیم.روش تحقیق: نمونه های مورد آزمایش از تربت حیدریه در آذر سال 1385جمع آوری و تحت شرایط مختلف محیطی کرج و خمین به مدت 20 ماه در شرایط نور, محیط تاریک و در یخچال قرار دادیم. سپس نمونه ها در مرداد 1387 جهت اندازه گیری میزان ترکیب Crocin با دستگاه HPLC مورد بررسی قرار گرفت.نتایج و بحث: نتایج این تحقیق میزان ترکیب Crocin در شرایط مختلف نگهداری کلاله زعفران از شهرستان کرج, به ترتیب در معرض نور 0.029 درصد, در محیط تاریک 0.041 درصد و در یخچال صفر درجه 0.030 درصد بدست آمد. نتایج این تحقیق میزان ترکیب Crocin در شرایط مختلف از شهرستان خمین, در معرض نور 0.030 درصد, در محیط تاریک 0.030 درصد و در یخچال صفر درجه 0.028 درصد بدست آمد.توصیه کاربردی / صنعتی: با توجه به نتایج بدست آمده, شرایط مناسب نگهداری کلاله زعفران در محیط تاریک پیشنهاد می گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جایمند، کامکار، رضایی، محمدباقر، و نجفی آشتیانی، اکبر. (1389). تاثیر شرایط محیط کشت و نگهداری کلاله زعفران (.Crocus sativus L) بر میزان ترکیب کروسین. داروهای گیاهی، 1(3)، 19-28. SID. https://sid.ir/paper/193772/fa

Vancouver: کپی

جایمند کامکار، رضایی محمدباقر، نجفی آشتیانی اکبر. تاثیر شرایط محیط کشت و نگهداری کلاله زعفران (.Crocus sativus L) بر میزان ترکیب کروسین. داروهای گیاهی[Internet]. 1389؛1(3):19-28. Available from: https://sid.ir/paper/193772/fa

IEEE: کپی

کامکار جایمند، محمدباقر رضایی، و اکبر نجفی آشتیانی، “تاثیر شرایط محیط کشت و نگهداری کلاله زعفران (.Crocus sativus L) بر میزان ترکیب کروسین،” داروهای گیاهی، vol. 1، no. 3، pp. 19–28، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193772/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button