مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,667
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

883
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین تعداد باکتریهای اسید لاکتیک و مخمرها در ترکیب ماستهای سنتی روستاهای استان آذربایجان شرقی سال 1389، گزارش کوتاه

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 65

چکیده

 زمینه و هدف: ماست یک محصول شیری تخمیرشده نیمه جامد است که در اثر میکرو ارگانیسم های آغازگر بوجود می آید این میکرو ارگانیسم ها را تحت عنوان باکتریهای اسید لاکتیک می نامند که مسوول تشکیل بافت, عطر و طعم موجود در ماست بوده و همچنین در دستگاه گوارش انسان عامل حفظ سلامتی انسان می باشد. هدف از این مطالعه شمارش تعداد میکرو ارگانیسم های مفید ماستهای سنتی روستاهای استان آذربایجان شرقی بود.روش بررسی: در این تحقیق 90 نمونه ماست سنتی از روستاهای نسبتا دور از مراکز شهری استان آذربایجان شرقی جمع آوری و در شرایط استاندارد به آزمایشگاه مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتقل گردید. برای اندازه گیری تعداد لاکتوباسیل ها از رقت 10-6 نمونه های ماست در محیط MRS آگار جامد  (Merck)به منظور شمارش مخمرها و از رقت 10-3 ماست در محیط سابرو دکستروز آگار(Merck)  تلقیح شد. کلنی ها رشد کرده شمارش و نوع باکتری با تستهای بیوشیمیائی تعیین گردید.یافته ها: در این بررسی میانگین تعداد لاکتوباسیل ها در هر میلی لیتر از ماست های سنتی حدود 62´106 cfu/ml و تعداد مخمرها 41´104 cfu/ml تعیین گردید. لاکتوباسیلوس دلبروکی, ل. پلانتاروم از فراوانترین انواع لاکتوباسیل ها و ساکارمایسس سروزیه شایعترین مخمر جدا شده بود.نتیجه گیری: بر اساس یافته های حاصل از این تحقیق تعداد میکرو ارگانیسم ها از جمله میکروبهای مفید بطور قابل ملاحظه در ماست های سنتی روستاهای استان آذربایجان شرقی دیده شدند. بنابراین می توان در آینده از آنها بعنوان استارتر و پروبیوتیک در کارنجات لبنیات و شیر برای تولید محصولات مطلوب استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بنیادی، محمدرضا، مجردخانقاه، سعید، خداوردی، قنبراف، قوجازاده، مرتضی، و دلیلی اسکویی، روشنک. (1390). تعیین تعداد باکتریهای اسید لاکتیک و مخمرها در ترکیب ماستهای سنتی روستاهای استان آذربایجان شرقی سال 1389, گزارش کوتاه. علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal)، 5(2)، 62-65. SID. https://sid.ir/paper/194806/fa

    Vancouver: کپی

    بنیادی محمدرضا، مجردخانقاه سعید، خداوردی قنبراف، قوجازاده مرتضی، دلیلی اسکویی روشنک. تعیین تعداد باکتریهای اسید لاکتیک و مخمرها در ترکیب ماستهای سنتی روستاهای استان آذربایجان شرقی سال 1389, گزارش کوتاه. علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal)[Internet]. 1390؛5(2):62-65. Available from: https://sid.ir/paper/194806/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا بنیادی، سعید مجردخانقاه، قنبراف خداوردی، مرتضی قوجازاده، و روشنک دلیلی اسکویی، “تعیین تعداد باکتریهای اسید لاکتیک و مخمرها در ترکیب ماستهای سنتی روستاهای استان آذربایجان شرقی سال 1389, گزارش کوتاه،” علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal)، vol. 5، no. 2، pp. 62–65، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/194806/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button