مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,199
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

872
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضد باکتری اسانس چند گونه گیاهی بر باکتری های ویبریو آلجینولیتیکوس، لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیاکلی

صفحات

 صفحه شروع 749 | صفحه پایان 754

چکیده

 با توجه به محدودیت های استفاده از آنتی بیوتیک ها, گرایش به جایگزینی آنها با مواد طبیعی و ارزان تر را تقویت نموده است. از بین مواد مختلف جایگزین, اخیرا فرآورده هایی با منشاء گیاهی جایگاه ویژه ای یافته اند. در این تحقیق اثرات ضد باکتریایی اسانس 5 گونه گیاهی نعناع (Mentha spicata), رزماری (Rosmarinus officinalis), میخک هندی (Eugenia caryophyllata), زیره سبز (Cuminum cyminum) و سماق (Rhus coraria) بر 3 سویه باکتریایی(Escherchia coli, Listeria monocytogenes, Vibrio alginolyticus)  مورد مطالعه قرار گرفت, برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) از روش استاندارد میکرودایلوشن (Broth MICrodilution) استفاده شد و حداقل غلظت باکتری کشی(MBC)  با استفاده از مقادیر MIC هر اسانس تعیین شد. نتایج نشان داد که کمترین میزان MIC و MBC به ترتیب برابر با 4 و 8 میلی گرم در میلی لیتر که مربوط به اسانس های میخک هندی بر باکتری های V. alginolyticus و E. coli و نعناع بر باکتری V. alginolyticus بوده و بیشترین مقدار MIC و MBC مربوط به اسانس رزماری به ترتیب برابر با 18 و 36 میلی گرم در میلی لیتر بر باکتریL. Monocytogenes  به دست آمد. از بین اسانس های مورد بررسی اسانس میخک هندی, عملکرد قوی تری داشته و باکتری ها نسبت به آن حساس تر بودند. اما اسانس رزماری, ضعیف تر و باکتری ها نسبت به آن در مقایسه با سایر اسانس ها مقاومتر بودند. حساس ترین و مقاوم ترین باکتری نسبت به اسانس های مورد مطالعه به ترتیب باکتری V.alginolyticus و L.monocytogenes بودند. نتیجه این که اسانس های مورد مطالعه دارای اثرات ضد باکتریایی بر باکتری های مذکور بوده و از بین اسانس های مورد بررسی اسانس میخک هندی و نعناع قوی تر بوده بنابراین پیشنهاد می شود با جداسازی ماده موثره این دو اسانس در کنترل باکتری های بیماری زای دیگر استفاده شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سنچولی، نرجس، غفاری، مصطفی، و قرایی، احمد. (1391). اثرات ضد باکتری اسانس چند گونه گیاهی بر باکتری های ویبریو آلجینولیتیکوس, لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیاکلی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 9 (جدید)(3 (پیاپی 38))، 749-754. SID. https://sid.ir/paper/197364/fa

Vancouver: کپی

سنچولی نرجس، غفاری مصطفی، قرایی احمد. اثرات ضد باکتری اسانس چند گونه گیاهی بر باکتری های ویبریو آلجینولیتیکوس, لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیاکلی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1391؛9 (جدید)(3 (پیاپی 38)):749-754. Available from: https://sid.ir/paper/197364/fa

IEEE: کپی

نرجس سنچولی، مصطفی غفاری، و احمد قرایی، “اثرات ضد باکتری اسانس چند گونه گیاهی بر باکتری های ویبریو آلجینولیتیکوس, لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیاکلی،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 9 (جدید)، no. 3 (پیاپی 38)، pp. 749–754، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/197364/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا