مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,949
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

880
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات شیمیایی و خصوصیات ضدمیکروبی روغن فرار گیاه رزماری به تنهایی و در ترکیب با لیزوزیم، علیه لیستریا مونوسیتوژنز

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 مقدمه و هدف: رزماری از خانواده نعناع و لیزوزیم به عنوان عامل ضد باکتری طبیعی در میکروب شناسی غذا مورد توجه می باشند. این مطالعه با هدف شناسایی ترکیبات و بررسی اثرات ضدلیستریایی روغن فرار رزماری به تنهایی و به صورت ترکیب بالیزوزیم جهت ارتقای اثرات ضدلیستریایی دو ماده مذکور و استفاده از نتایج حاصل از این بررسی به منظور تعمیم در مدل های غذایی و تبدیل این روش های آزمایشگاهی به روش کاربردی در خط تولید مواد غذایی در آینده صورت پذیرفت.مواد و روش ها: این یک مطالعه تجربی است که در سال 1388 در دانشگاه ارومیه انجام شد. پس از شناسایی گیاه رزماری, روغن فرار به روش تقطیر با آب استخراج و ترکیبات آن با دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی شناسایی گردید. فعالیت ضد باکتریایی روغن فرار علیه لیستریا مونوسیتوژنز به تنهایی و به صورت ترکیبی با لیزوزیم در pH های 5, 6 و 7 به روش رقت سازی میکروبراث بر اساس تعیین حداقل غلظت بازدارنده در سه بار, تکرار و محاسبه میانگین ارزیابی گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: 98.05 درصد ترکیبات روغن رزماری شناسایی گردید. ترکیبات اصلی شامل؛ آلفا- پینن, 1 و 8- سینئول, وربنون, کامفر, بورنئول, 3- اکتانون, کامفن و لینالول بود. ممانعت از رشد روغن رزماری علیه باکتری در pH=5 بارزتر و حداقل غلظت ممانعت کننده برابر با 225 میکروگرم در میلی لیتر بود. حداقل غلظت ممانعت کننده در pH=5 برابر 640 میکروگرم در میلی لیتر و در pH=7 ممانعتی دیده نشد. لیزوزیم تیمار شده با حرارت 80 درجه سانتی گراد در pH مذکور, حداقل غلظت بازدارنده را به 160 میکروگرم در میلی لیتر تقلیل داد.نتیجه گیری: روغن رزماری با ترکیب شیمیایی شناخته شده به تنهایی و به طور ترکیبی با لیزوزیم معمولی و تیمار شده علیه لیستریا مونوسیتوژنز ممانعت کننده می باشد. ترکیب لیزوزیم و به خصوص لیزوزیم تیمارشده با روغن رزماری, اثر ضد لیستریایی را افزایش می دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ساعی دهکردی، سیدسیاوش، تاجیک، حسین، مرادی، مهران، جعفری دهکردی، افشین، و قاسمی، سارا. (1388). بررسی ترکیبات شیمیایی و خصوصیات ضدمیکروبی روغن فرار گیاه رزماری به تنهایی و در ترکیب با لیزوزیم, علیه لیستریا مونوسیتوژنز. ارمغان دانش، 14(3 (پی در پی 55))، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/78021/fa

    Vancouver: کپی

    ساعی دهکردی سیدسیاوش، تاجیک حسین، مرادی مهران، جعفری دهکردی افشین، قاسمی سارا. بررسی ترکیبات شیمیایی و خصوصیات ضدمیکروبی روغن فرار گیاه رزماری به تنهایی و در ترکیب با لیزوزیم, علیه لیستریا مونوسیتوژنز. ارمغان دانش[Internet]. 1388؛14(3 (پی در پی 55)):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/78021/fa

    IEEE: کپی

    سیدسیاوش ساعی دهکردی، حسین تاجیک، مهران مرادی، افشین جعفری دهکردی، و سارا قاسمی، “بررسی ترکیبات شیمیایی و خصوصیات ضدمیکروبی روغن فرار گیاه رزماری به تنهایی و در ترکیب با لیزوزیم, علیه لیستریا مونوسیتوژنز،” ارمغان دانش، vol. 14، no. 3 (پی در پی 55)، pp. 1–11، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78021/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button