مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پوشش خوراکی بر پایه نشاسته حاوی عصاره چویر بر فعالیت ضد میکروبی در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در طول دوره نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 2827 | صفحه پایان 2834

چکیده

 در سال های اخیر تمایل به استفاده از فیلم ها و پوشش های خوراکی زیست تخریب پذیر در بسته بندی مواد غذایی رو به افزایش بوده است. این بسته بندی ها مزایای مختلفی مانند زیست تخریب پذیری و حمل افزودنی های غذایی مانند آنتی اکسیدان ها, ترکیبات ضد میکروبی, رنگ ها و مواد مغذی را دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثر پوشش خوراکی بر پایه نشاسته همراه با عصاره چویر بر فعالیت ضد میکروبی و کیفیت فیزیکوشیمیایی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در طول دوره نگهداری می باشد. عصاره چویر را در رقت های صفر, 1, 5/1, 2 و3 درصد به پوشش خوراکی نشاسته ای اضافه گردید. تکه های ماهی قزل آلای رنگین کمان را در رقت ها غوطه ور ساخته و در یخچال در دمای 0C4 نگهداری شد و طی روزهای صفر, 3, 6, 9 و 12 آزمون های میکروبی و سرمادوست, pH, هانترلب, اندیس پراکسید, روی نمونه ها انجام شد. شمارش کلی میکروبی و سرمادوست نیز انجام گرفت. تجزیه شیمیایی اسانس با استفاده از دستگاه GC/MS منجر به شناسایی 9 ترکیب با مجموع 85/96% شد که شامل اوسیمن, آلفا پینن, ترانس بتا اوسیمن و بورنیل استات بود. نتایج آزمون های انجام گرفته بر روی پوشش خوراکی نشان داد شمارش کلی میکروبی و شمارش کپک و مخمر در نمونه های دارای عصاره چویر منفی بوده است. بررسی ها نشان داد افزایش غلظت عصاره در پوشش خوراکی منجر به کاهش روند افزایشی شمارش کلی میکروبی و شمارش باکتری های سرمادوست, در نمونه فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان شده است. نتایج بدست آمده بیانگر خصوصیات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی عصاره چویر بوده که افزودن آن به بسته بندی بر پایه نشاسته باعث افزایش طول مدت نگهداری فیله ماهی قزل آلا با حفظ کیفیت میکروبی و فیزیکوشیمیایی می باشد بنابراین می توان از این گیاه به عنوان نگهدارنده و جایگزینی برای نگهدارنده های شیمیایی در مواد غذایی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فخری، فاطمه، اهری، حامد، و عطایی، مریم. (1398). اثر پوشش خوراکی بر پایه نشاسته حاوی عصاره چویر بر فعالیت ضد میکروبی در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در طول دوره نگهداری. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 16(2 (پیاپی 65) )، 2827-2834. SID. https://sid.ir/paper/197525/fa

    Vancouver: کپی

    فخری فاطمه، اهری حامد، عطایی مریم. اثر پوشش خوراکی بر پایه نشاسته حاوی عصاره چویر بر فعالیت ضد میکروبی در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در طول دوره نگهداری. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1398؛16(2 (پیاپی 65) ):2827-2834. Available from: https://sid.ir/paper/197525/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه فخری، حامد اهری، و مریم عطایی، “اثر پوشش خوراکی بر پایه نشاسته حاوی عصاره چویر بر فعالیت ضد میکروبی در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در طول دوره نگهداری،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 16، no. 2 (پیاپی 65) ، pp. 2827–2834، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/197525/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button