Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,205
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

765
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تندش، نفوذ و گسترش Alternaria alternate عامل بیماریهای لکه قهوه ای و پوسیدگی سیاه در برگ و میوه مرکبات شمال ایران

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 169

چکیده

 قارچ Alternaria alternate یکی از عوامل بیماریزای مهم مرکبات در جهان می باشد. بیماری لکه قهوه ای (Brown spot) به ویژه روی برگ و میوه نارنگی پیچ و تانجلو و بیماری پوسیدگی سیاه (Black rot) مخصوصا در میوه پرتقال تامسون ناول از جمله بیماریهایی بوده که به وسیله قارچ آلترناریا ایجاد شده است. و در سالهای اخیر گسترش یافته و موجب بروز خسارت زیادی در مرکبات شمال ایران گردیده است. در این بررسی سرشاخه های سالم و بیمار اقدام مرکبات تانجلو مینولا و نارنگی پیچ, و میوه های سالم و آلوده پرتقال تامسون ناول در مراحل مختلف تکوین از باغهای شمال ایران جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شدند. نمونه ها به قطعات حدود 2×2 میلی متر برش داده شده, و با گلوتار آلدئید 3 درصد در بافر فسفات تثبیت گردید. تثبیت تکمیلی با اسمیوم تتراکسید انجام شد. پس از آبگیری اولیه به کمک درجات رو به افزایش اتانول, نمونه ها با روش انجماد خشک کاملا آبگیری و با طلا پوشش داده شد, نمونه های آماده شده با میکروسکوپ الکترونی نگاره مورد بررسی قرار گرفت. مطالعات هیستوپاتولوژیکی نشان داد که مهمترین راه نفوذ قارچ در بافتهای میزبان روزنه های هوایی بوده است. هاگهای قارچ ایجاد لوله تندشی نموده و بدون تشکیل چنگک (appresorium) پس از رشد در سطح برگ خود را به روزنه های هوایی رسانده و وارد اطاقک زیر روزنه گردیدند. بعضی از انشعابات این ریسه ها نیز به درون بافت مزوفیل برگ نفوذ نموده, ترشحات ریسه, منجر به تخریب دیواره های سلولی و از هم گسیختگی بافتها و سلولها می گردد در حالی که ریسه های قارچی به درون کیسه های ترشحی برگها و پوست میوه مرکبات نفوذ نکرده بودند. بر این اساس احتمال دارد که محتوای کیسه های ترشحی برگها و مخصوصا پوست میوه مرکبات نقش بازدارنده در برابر نفوذ, گسترش و آلوده کنندگی ریسه های قارچ آلترناریا داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ده پورجویباری، عباسعلی، مجد، احمد، و علوی، سیدوحید. (1388). بررسی تندش, نفوذ و گسترش Alternaria alternate عامل بیماریهای لکه قهوه ای و پوسیدگی سیاه در برگ و میوه مرکبات شمال ایران. زیست شناسی ایران، 22(1)، 161-169. SID. https://sid.ir/paper/21421/fa

    Vancouver: کپی

    ده پورجویباری عباسعلی، مجد احمد، علوی سیدوحید. بررسی تندش, نفوذ و گسترش Alternaria alternate عامل بیماریهای لکه قهوه ای و پوسیدگی سیاه در برگ و میوه مرکبات شمال ایران. زیست شناسی ایران[Internet]. 1388؛22(1):161-169. Available from: https://sid.ir/paper/21421/fa

    IEEE: کپی

    عباسعلی ده پورجویباری، احمد مجد، و سیدوحید علوی، “بررسی تندش, نفوذ و گسترش Alternaria alternate عامل بیماریهای لکه قهوه ای و پوسیدگی سیاه در برگ و میوه مرکبات شمال ایران،” زیست شناسی ایران، vol. 22، no. 1، pp. 161–169، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21421/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا