مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

903
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای زمان گیرش، انبساط ناشی از گیرش و استحکام فشاری کست های گچی حاصل از اختلاط پودر گچ و آب مقطر با پودر گچ و محلول هیپوکلریت سدیم 0.5%

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 96

چکیده

 سابقه و هدف: تحقیقات گذشته نشان داده اند که کست های گچی دندانپزشکی, می توانند از طریق جایگزینی 10 درصد از حجم آب اندازه گیری شده, با محلول هیپوکلریت سدیم 5.25 درصد, گندزدایی شوند. هدف از این پژوهش, بررسی مقایسه ای برخی از خصوصیات فیزیکی مدل های گچی بود که از جایگزینی چنین محلولی, به جای آب مقطر, حاصل می شوند. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی تعداد 45 نمونه مدل گچی شامل: گروه اول- مدل های گچی حاصل از اختلاط 300 گرم پودر گچ و 94 میلی مترمکعب آب مقطر, گروه دوم- مدل های گچی حاصل از اختلاط 300 گرم پودر گچ و 94 میلی مترمکعب محلول رقیق شده هیپوکلریت سدیم 0.5 درصد, گروه سوم- مدل های گچی حاصل از اختلاط 300 گرم پودر گچ و 90 میلی مترمکعب آب مقطر, تهیه و آزمون های سه گانه شامل زمان گیرش, انبساط ناشی از گیرش و استحکام فشاری بر روی مدل ها صورت گرفته, نتایج حاصل با هم مقایسه شدند. کلیه آزمون های صورت گرفته بر اساس پیشنهادات ارائه شده در استاندارد انجمن دندانپزشکی آمریکا (Specification No:25-ADA) صورت پذیرفتند. نتایج بدست آمده به نرم افزار SPSS وارد شدند. از آزمون های واریانس (ANOVA) جهت مقایسه سه گروه و از آزمون Tukey جهت مقایسه دو به دو استفاده شد. یافته ها: جایگزینی هیپوکلریت سدیم به جای آب مقطر, از نظر آماری منجر به کاهش معنی دار, در مدت زمان گیرش (با میانگین کاهش 515 ثانیه) گردید و استحکام فشاری نمونه ها افزایش پیدا کرد (با میانگین افزایش 4.06 مگاپاسکال). زمان گیرش در آزمونه های گروه دوم, از زمان گیرش در نمونه های گروه سوم نیز کوتاه تر بود ولی در انبساط ناشی از گیرش نمونه ها, تفاوت بارزی به لحاظ آماری مشاهده نگردید. نتیجه گیری: این جایگزینی می تواند بدون بر جای گذاشتن اثرات نامطلوب بر زمان گیرش, انبساط ناشی از گیرش و استحکام فشاری کست های گچی دندانپزشکی, روش موثر و مناسبی برای گندزدایی آنها, در لابراتوارها باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرعکانی، هومن، کریمی، نفیسه، صدریا، سیف اله، و فیاض، امیر. (1392). بررسی مقایسه ای زمان گیرش, انبساط ناشی از گیرش و استحکام فشاری کست های گچی حاصل از اختلاط پودر گچ و آب مقطر با پودر گچ و محلول هیپوکلریت سدیم 0.5%. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، 31(2 (پی در پی 98))، 89-96. SID. https://sid.ir/paper/21762/fa

    Vancouver: کپی

    زرعکانی هومن، کریمی نفیسه، صدریا سیف اله، فیاض امیر. بررسی مقایسه ای زمان گیرش, انبساط ناشی از گیرش و استحکام فشاری کست های گچی حاصل از اختلاط پودر گچ و آب مقطر با پودر گچ و محلول هیپوکلریت سدیم 0.5%. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)[Internet]. 1392؛31(2 (پی در پی 98)):89-96. Available from: https://sid.ir/paper/21762/fa

    IEEE: کپی

    هومن زرعکانی، نفیسه کریمی، سیف اله صدریا، و امیر فیاض، “بررسی مقایسه ای زمان گیرش, انبساط ناشی از گیرش و استحکام فشاری کست های گچی حاصل از اختلاط پودر گچ و آب مقطر با پودر گچ و محلول هیپوکلریت سدیم 0.5%،” مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، vol. 31، no. 2 (پی در پی 98)، pp. 89–96، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21762/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button