مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,974
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودنی های محرک رشد بر عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با Escherichia coli

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 104

چکیده

 به منظور بررسی اثر آنتی بیوتیک, پروبیوتیک, پری بیوتیک و اسید آلی بر عملکرد, جمعیت کلی فرم های سکوم و وزن اندام های داخلی, 528 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 یکروزه در 6 تیمار با 4 تکرار و 22 جوجه در هر تکرار تقسیم شدند. گروه های آزمایشی شامل: 1) شاهد (تغذیه شده با جیره پایه)؛ 2) پریمالاک (جیره شاهد+ g/kg 0.9 پریمالاک)؛ 3) باکتوسل (جیره شاهد+ g/kg 0.1 باکتوسل)؛ 4) ویرجینیامایسین (جیره شاهد+ ppm 0.15 ویرجینیامایسین)؛ 5) فرماکتو (جیره شاهد+ g/kg 2 فرماکتو) و 6) فرمایسین (جیره شاهد+2 g/kg  فرمایسین) بودند. در روز 7 همه جوجه ها از طریق تلقیح درون چینه دان با0.5 mL  محلول PBS حاوی 1´107 CFU/mL مخلوط دو سرووار بیماری زایEscherichia coli  (O2K12 و O78K80) چالش یافتند. جهت بازیابی سرووارهای چالش یافته 8 جوجه از هر گروه آزمایشی در روزهای 14, 28 و 42 به روش انسانی کشته و نمونه گیری از کبد, طحال و محتویات سکوم آنها به عمل آمده و وجود ژنهای stx1, stx2, eaeA و hlyA مورد شناسایی قرار گرفت. افزایش وزن (P< 0.01) و ضریب تبدیل کل دوره (P< 0.05) در تیمارهای ویرجینیامایسین و پریمالاک بهبود یافت. بازیابی سرووارهای چالش یافته تنها در گروه های شاهد (46 درصد) و آنتی بیوتیک (25 درصد) مشاهده شد و در سایر گروه ها مشاهده نگردید. افزودن پروبیوتیک, پری بیوتیک و اسید آلی در مقایسه با گروه شاهد و آنتی بیوتیک, جمعیت کلیفرم های سکوم را در همه مراحل به طور معنی داری کاهش داد (P< 0.05). افزودنی های خوراکی در هیچ یک از دوره ها تاثیری بر وزن اندام های داخلی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ولی پوری، احمدرضا، رحیمی، شعبان، و زهرایی صالحی، تقی. (1390). اثر افزودنی های محرک رشد بر عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با Escherichia coli. پژوهش های علوم دامی ایران، 3(2)، 95-104. SID. https://sid.ir/paper/218239/fa

    Vancouver: کپی

    ولی پوری احمدرضا، رحیمی شعبان، زهرایی صالحی تقی. اثر افزودنی های محرک رشد بر عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با Escherichia coli. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1390؛3(2):95-104. Available from: https://sid.ir/paper/218239/fa

    IEEE: کپی

    احمدرضا ولی پوری، شعبان رحیمی، و تقی زهرایی صالحی، “اثر افزودنی های محرک رشد بر عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با Escherichia coli،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 3، no. 2، pp. 95–104، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218239/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button