Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,967
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودنی های محرک رشد بر عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با Escherichia coli

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 104

چکیده

 به منظور بررسی اثر آنتی بیوتیک, پروبیوتیک, پری بیوتیک و اسید آلی بر عملکرد, جمعیت کلی فرم های سکوم و وزن اندام های داخلی, 528 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 یکروزه در 6 تیمار با 4 تکرار و 22 جوجه در هر تکرار تقسیم شدند. گروه های آزمایشی شامل: 1) شاهد (تغذیه شده با جیره پایه)؛ 2) پریمالاک (جیره شاهد+ g/kg 0.9 پریمالاک)؛ 3) باکتوسل (جیره شاهد+ g/kg 0.1 باکتوسل)؛ 4) ویرجینیامایسین (جیره شاهد+ ppm 0.15 ویرجینیامایسین)؛ 5) فرماکتو (جیره شاهد+ g/kg 2 فرماکتو) و 6) فرمایسین (جیره شاهد+2 g/kg  فرمایسین) بودند. در روز 7 همه جوجه ها از طریق تلقیح درون چینه دان با0.5 mL  محلول PBS حاوی 1´107 CFU/mL مخلوط دو سرووار بیماری زایEscherichia coli  (O2K12 و O78K80) چالش یافتند. جهت بازیابی سرووارهای چالش یافته 8 جوجه از هر گروه آزمایشی در روزهای 14, 28 و 42 به روش انسانی کشته و نمونه گیری از کبد, طحال و محتویات سکوم آنها به عمل آمده و وجود ژنهای stx1, stx2, eaeA و hlyA مورد شناسایی قرار گرفت. افزایش وزن (P< 0.01) و ضریب تبدیل کل دوره (P< 0.05) در تیمارهای ویرجینیامایسین و پریمالاک بهبود یافت. بازیابی سرووارهای چالش یافته تنها در گروه های شاهد (46 درصد) و آنتی بیوتیک (25 درصد) مشاهده شد و در سایر گروه ها مشاهده نگردید. افزودن پروبیوتیک, پری بیوتیک و اسید آلی در مقایسه با گروه شاهد و آنتی بیوتیک, جمعیت کلیفرم های سکوم را در همه مراحل به طور معنی داری کاهش داد (P< 0.05). افزودنی های خوراکی در هیچ یک از دوره ها تاثیری بر وزن اندام های داخلی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ولی پوری، احمدرضا، رحیمی، شعبان، و زهرایی صالحی، تقی. (1390). اثر افزودنی های محرک رشد بر عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با Escherichia coli. پژوهش های علوم دامی ایران، 3(2)، 95-104. SID. https://sid.ir/paper/218239/fa

    Vancouver: کپی

    ولی پوری احمدرضا، رحیمی شعبان، زهرایی صالحی تقی. اثر افزودنی های محرک رشد بر عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با Escherichia coli. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1390؛3(2):95-104. Available from: https://sid.ir/paper/218239/fa

    IEEE: کپی

    احمدرضا ولی پوری، شعبان رحیمی، و تقی زهرایی صالحی، “اثر افزودنی های محرک رشد بر عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با Escherichia coli،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 3، no. 2، pp. 95–104، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218239/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا