مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

355
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اکسید کلسیم و پرتودهی بر جمعیت آسپرژیلوس فلاووس و میزان آفلاتوکسین های تولید شده در دانه های ذرت

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 59

چکیده

 کپک آسپرژیلوس فلاووس یکی از قارچ های مهم خطرناک است که در زمان انبارمانی در شرایط نامناسب پدیدار می شود. این کپک سموم آفلاتوکسین ها را در دانه های ذرت تولید می کند. لذا بررسی امکان کاهش غلظت این کپک و سموم تولیدی آن مهم به نظر می رسد. در این تحقیق تأثیر اکسید کلسیم (0, 5/0 و 1 درصد) و میزان پرتو گاما (0, 5, 10, 15 و 20 کیلوگری) بر رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس و میزان سموم آفلاتوکسین B1 (AFB1), آفلاتوکسین B2 AFB2)), آفلاتوکسین G1 ((AFG1 و آفلاتوکسین G2 ((AFG2 بررسی گردید. آنالیز تجزیه واریانس داده ها حاکی از معنی داری اثر مجزای پرتودهی و اکسید کلسیم و اثر متقابل آن ها بود. (0001/0P<) به طوری که با افزایش پرتودهی میزان آسپرژیلوس فلاووس و سموم AFB1 و AFB2 کاهش یافت. کاهش بیشتر سموم AFB1 و AFB2 طی به کارگیری 5/0% اکسید کلسیم به همراه پرتودهی بسیار مشهود بود. این در حالی است که به کارگیری هم زمان 1% اکسید کلسیم به همراه پرتودهی باعث جلوگیری و کاهش بیشتر آسپرژیلوس فلاووس گردید. طی بررسی نمونه ها, سموم AFG1 و AFG2 در هیچ کدام از آن ها مشاهده نگردید. لذا با توجه به استاندارد حد مجاز پرتودهی حداکثر 10 کیلوگری برای مواد غذایی, پیشنهاد می شود از غلظت 5/0% اکسید کلسیم قبل از ذخیره سازی و اعمال شدت پرتوی 10 کیلوگری پس از ذخیره سازی جهت کنترل رشد کپک و تولید سموم آفلاتوکسین در دانه های ذرت استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بایگانه، اسماعیل، فدوی، ابوالفضل، و کوهساری، هادی. (1398). تأثیر اکسید کلسیم و پرتودهی بر جمعیت آسپرژیلوس فلاووس و میزان آفلاتوکسین های تولید شده در دانه های ذرت. بهداشت مواد غذایی، 9(4 (پیاپی 36) )، 49-59. SID. https://sid.ir/paper/222785/fa

    Vancouver: کپی

    بایگانه اسماعیل، فدوی ابوالفضل، کوهساری هادی. تأثیر اکسید کلسیم و پرتودهی بر جمعیت آسپرژیلوس فلاووس و میزان آفلاتوکسین های تولید شده در دانه های ذرت. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(4 (پیاپی 36) ):49-59. Available from: https://sid.ir/paper/222785/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل بایگانه، ابوالفضل فدوی، و هادی کوهساری، “تأثیر اکسید کلسیم و پرتودهی بر جمعیت آسپرژیلوس فلاووس و میزان آفلاتوکسین های تولید شده در دانه های ذرت،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36) ، pp. 49–59، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222785/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button