Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,733
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

672
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان آفلاتوکسین B1 در بخش های مختلف میوه پسته و تاثیر مراحل فرآوری بر مقدار آن

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 31

کلیدواژه

آفلاتوکسین B1Q2

چکیده

پسته به عنوان مهمترین محصول کشاورزی صادراتی کشور شناخته می شود که به رغم اهمیت راهبردی آن, چالش های بسیاری در مسیر تولید و ارایه آن به مصرف کننده وجود دارد. میوه پسته بستر مناسبی برای رشد کپک های مولد توکسین از جمله گونه های آسپرژیلوس است. هدف از این تحقیق مقایسه میزان آفلاتوکسین در قسمت های مختلف میوه, قبل و بعد از برداشت و در انواع پسته ها بود. برای این هدف, از میوه های سالم و زودخندان قبل از برداشت در مرحله باغ و همچنین از مراحل مختلف فرآوری میوه پسته در ترمینال های فرآوری, نمونه برداری صورت گرفت. مقدار آفلاتوکسین B1 در نمونه ها با استفاده از کیت تشخیص الایزا اندازه گیری گردید. میانگین مقدار آفلاتوکسین در مغز پسته های زودخندان و سالم نمونه برداری شده قبل از برداشت به ترتیب 10.2 و 1.8 (ng/g) بود. انواع پسته های فرآوری شده سطوح متفاوتی از مقدار آفلاتوکسین را نشان دادند و مقدار آفلاتوکسین در پسته های لکه دار, ریز, روآبی و خندان به ترتیب 21, 4, 15 و 2 برابر بیشتر از پسته های بدون لکه, درشت, زیرآبی, و غیرخندان بود. وجود آفلاتوکسین در نمونه های پسته در باغ و نمونه های فرآوری شده نشان دهنده آلودگی به قارچ های مولد آن تحت شرایط باغی است, که در صورت فراهم شدن شرایط مناسب بعد از برداشت نیز می تواند گسترش یابد. با شناسایی و جداسازی منابع آلودگی در مراحل اولیه و پس از فرآوری در یک توده پسته می توان سطح آلودگی به آفلاتوکسین را کاهش داد و پسته عاری از آلودگی تولید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درگاهی، رزا، مرادی، محمد، فانی، سیدرضا، و معصومی، حیدر. (1393). ارزیابی میزان آفلاتوکسین B1 در بخش های مختلف میوه پسته و تاثیر مراحل فرآوری بر مقدار آن. بهداشت مواد غذایی، 4(3 (پیاپی 15))، 21-31. SID. https://sid.ir/paper/222866/fa

    Vancouver: کپی

    درگاهی رزا، مرادی محمد، فانی سیدرضا، معصومی حیدر. ارزیابی میزان آفلاتوکسین B1 در بخش های مختلف میوه پسته و تاثیر مراحل فرآوری بر مقدار آن. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(3 (پیاپی 15)):21-31. Available from: https://sid.ir/paper/222866/fa

    IEEE: کپی

    رزا درگاهی، محمد مرادی، سیدرضا فانی، و حیدر معصومی، “ارزیابی میزان آفلاتوکسین B1 در بخش های مختلف میوه پسته و تاثیر مراحل فرآوری بر مقدار آن،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 3 (پیاپی 15)، pp. 21–31، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222866/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا