مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دوره های آموزش اصناف بر تغییر آگاهی و عملکرد بهداشتی متصدیان و کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در سال 1391

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 162

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری های منتقله از راه غذا یکی از مشکلات شایع و همیشگی نظام سلامت است که کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی نقش مهمی در بروز آنها دارند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دوره های آموزشی بر تغییر آگاهی و عملکرد بهداشتی متصدیان و کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهر مشهد در سال 1391 است.روش بررسی: در این مطالعه مقطعی, 513 نفر از متصدیان و کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهر مشهد از لحاظ آگاهی و عملکرد بهداشتی در سه محور بهداشت فردی, ساختمانی و ابزار کار مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های این پژوهش از طریق مصاحبه, مشاهده و تکمیل چک لیست جمع آوری گردید.یافته ها: از جمعیت مورد بررسی, 265 نفر (51.6 درصد) دوره آموزشی اصناف را گذرانده و 248 نفر (48.4 درصد) به هیچ وجه در کلاس های آموزشی اصناف شرکت نکرده بودند. میانگین و انحراف معیار نمرات دانش و عملکرد کلی در گروه آموزش دیده به ترتیب 68.1±16.1 و 70.8±10.5 و در گروه آموزش ندیده 62.6±15.4 و 61.8±11.6 درصد بود که از لحاظ آماری اختلاف آنها معنی دار شد (p£0.05). مقایسه امتیازات آگاهی و عملکردی بین متصدیان دارای گواهینامه معتبر (طی 3 سال اخیر) و متصدیان فاقد گواهینامه معتبر کاهش امتیاز موثری در هیچ یک از محورهای آگاهی و عملکردی نشان نداد.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد دوره های آموزشی بهداشت اصناف, می تواند در بهبود آگاهی و عملکرد متصدیان و کارگران مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رفیعی منش، احسان، و نزاکتی الفتی، لیلی. (1394). تاثیر دوره های آموزش اصناف بر تغییر آگاهی و عملکرد بهداشتی متصدیان و کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در سال 1391. سلامت و محیط زیست، 8(2)، 153-162. SID. https://sid.ir/paper/145947/fa

    Vancouver: کپی

    رفیعی منش احسان، نزاکتی الفتی لیلی. تاثیر دوره های آموزش اصناف بر تغییر آگاهی و عملکرد بهداشتی متصدیان و کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در سال 1391. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1394؛8(2):153-162. Available from: https://sid.ir/paper/145947/fa

    IEEE: کپی

    احسان رفیعی منش، و لیلی نزاکتی الفتی، “تاثیر دوره های آموزش اصناف بر تغییر آگاهی و عملکرد بهداشتی متصدیان و کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در سال 1391،” سلامت و محیط زیست، vol. 8، no. 2، pp. 153–162، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145947/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button