مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

958
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه میزان باقی مانده انروفلوکساسین در عضلات و کبد ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری به روش الایزا

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 62

چکیده

انروفلوکساسین از آنتی بیوتیک های پرمصرف دامپزشکی است که در سال های اخیر استفاده آن در کنترل بیماری های عفونی ماهیان پرورشی رشد چشمگیری داشته است. هدف از انجام مطالعه حاضر اندازه گیری میزان باقی مانده انروفلوکساسین در عضلات و کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی استان چهارمحال و بختیاری به روش الایزا بود. برای این منظور در فصول بهار و تابستان 1390 به مزارع پرورشی مناطق اردل و کوهرنگ مراجعه و از هر منطقه سه مزرعه انتخاب گردید و 15 نمونه در سه گروه وزنی کمتر از 50 گرم, 50 تا 150 گرم و بیشتر از 150 گرم (5 نمونه از هر گروه وزنی) صورت گرفت. طبق نتایج مطالعه, بیشترین و کمترین درصد باقی مانده انروفلوکساسین به ترتیب در گروه های وزنی زیر 50 گرم و بالای 150 گرم و به میزان 58.33 و 23.33 درصد ردیابی شد. در مقایسه بین مناطق مختلف نیز کوهرنگ با میزان 13.84±11.50 و 19.95±18.06 و اردل با میزان 12.83±11.62 و 11.22±11.09 میکروگرم در کیلوگرم آنتی بیوتیک در عضله و کبد به ترتیب دارای بیشترین و کمترین میزان باقی مانده بودند. همچنین میزان باقیمانده در عضله و کبد در فصل بهار 14.27±13.00 و 22.06±21.69 و در فصل تابستان 12.40±10.29 و 8.86±7.31 میکروگرم در کیلوگرم بوده است. در ضمن در تمامی گروه های وزنی میزان باقی مانده انروفلوکساسین در نمونه های کبد بالاتر از عضلات تشخیص داده شد. اما در کل میزان باقیمانده انروفلوکساسین در نمونه های آزمایش شده پایین تر از حد مجاز اتحادیه اروپا بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فدایی فرد، فیروز. (1391). مطالعه میزان باقی مانده انروفلوکساسین در عضلات و کبد ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری به روش الایزا. بهداشت مواد غذایی، 2(1 (پیاپی 5))، 53-62. SID. https://sid.ir/paper/222942/fa

    Vancouver: کپی

    فدایی فرد فیروز. مطالعه میزان باقی مانده انروفلوکساسین در عضلات و کبد ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری به روش الایزا. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1391؛2(1 (پیاپی 5)):53-62. Available from: https://sid.ir/paper/222942/fa

    IEEE: کپی

    فیروز فدایی فرد، “مطالعه میزان باقی مانده انروفلوکساسین در عضلات و کبد ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری به روش الایزا،” بهداشت مواد غذایی، vol. 2، no. 1 (پیاپی 5)، pp. 53–62، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222942/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button