Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

730
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقادیر سرب موجود درآب میوه های تجاری پر مصرف عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی شهر کرمان در سال 1392

صفحات

 صفحه شروع 134 | صفحه پایان 141

کلیدواژه

آب میوه های تجاری (صنعتی)Q2

چکیده

 مقدمه: با توجه به اثرات مضر سرب بر سلامتی انسان به خصوص کودکان و مصرف بالای آب میوه در بین مردم, هدف از این مطالعه بررسی غلظت سرب موجود در آب میوه های تجاری پرمصرف عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی شهر کرمان می باشد. روش ها: با بررسی میدانی انواع آب میوه های عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی سطح شهر کرمان, آب میوه های پر مصرف تعیین شدند. سپس مارک های تجاری موجود در شهر کرمان برای هرکدام از انواع آب میوه بررسی و از هر مارک تجاری سه نمونه و در مجموع 123 نمونه جهت آنالیز انتخاب گردید. به منظور هضم نمونه های آب میوه از هضم اسیدی به روش مرطوب با اسید نیتریک و پراکسید هیدروژن استفاده شد. غلظت سرب در نمونه های هضم شده توسط اسپکتروفتومتری جذب اتمی اندازه گیری گردید.نتایج: حداقل و حداکثر غلظت سرب به ترتیب در آب انگور 0.01417 و 0.0834, آب سیب 0.0125 و 0.0269, آب هلو 0.0071 و 0.0382, آب پرتقال 0.0345 و 0.124 میلی گرم در لیتر بود. بیشترین میزان سرب در آب پرتقال اندازه گیری شد.بحث و نتیجه گیری: غلظت سرب در تمام نمونه های آب میوه عرضه شده در فروشگاه های شهر کرمان از حد استاندارد توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) و انجمن غذا و دارو آمریکا (FDA) پایین تر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دولتشاهی، شیدوش، حاتمی، بهنام، رجبی زاده، احمد، جعفری منصوریان، حسین، و رجبی زاده، بهار. (1395). مقادیر سرب موجود درآب میوه های تجاری پر مصرف عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی شهر کرمان در سال 1392. بهداشت و توسعه، 5(2 )، 134-141. SID. https://sid.ir/paper/233624/fa

    Vancouver: کپی

    دولتشاهی شیدوش، حاتمی بهنام، رجبی زاده احمد، جعفری منصوریان حسین، رجبی زاده بهار. مقادیر سرب موجود درآب میوه های تجاری پر مصرف عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی شهر کرمان در سال 1392. بهداشت و توسعه[Internet]. 1395؛5(2 ):134-141. Available from: https://sid.ir/paper/233624/fa

    IEEE: کپی

    شیدوش دولتشاهی، بهنام حاتمی، احمد رجبی زاده، حسین جعفری منصوریان، و بهار رجبی زاده، “مقادیر سرب موجود درآب میوه های تجاری پر مصرف عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی شهر کرمان در سال 1392،” بهداشت و توسعه، vol. 5، no. 2 ، pp. 134–141، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233624/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا