Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,009
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدباکتریایی اسانس گل و عصاره اندام های گیاهی سرخارگل بر باکتری Pectobacterium caratovorum subsp. caratovorum در شرایط آزمایشگاه

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 34

چکیده

 امروزه مهار زیستی عوامل بیماری زای گیاهی باهدف کاهش تهدیدات زیست محیطی و خطرات آفت کش های شیمیایی یک اولویت می باشد. در این راستا, استفاده از کارآیی ضد میکروبی مواد گیاهی درسال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه ارزیابی اثر فرآورده های گیاهی به دست آمده از گیاه سرخارگل روی باکتری بیماری زای گیاهیPectobacterium caratovorum subsp. caratovorum عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی بود. عصاره های گل, برگ, ساقه و ریشه به روش خیساندن با حلال های آب, استون, اتانول, متانول و کلریدریک اسید به دست آمده و با دستگاه روتاری در خلا تغلیظ شد و اسانس گل با دستگاه کلونجر استخراج شد. فعالیت ضدباکتریایی عصاره ها و اسانس سرخارگل علیه این باکتری در آزمایشگاه و با روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. نتایج نشان داد که حساسیت باکتری به اسانس گل بیش از عصاره های سایر اندام ها بود. عصاره حاصل از ریشه نسبت به عصاره های به دست آمده از سایر قسمت های گیاه بازدارندگی بیشتری داشت. همچنین عصاره های استونی و آبی اثر چندانی بر باکتری از خود نشان ندادند. عصاره های برگی نیز بیشتر از این که کشنده باشند, دارای خاصیت بازداری از رشد بودند. با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد مواد گیاهی به دست آمده از سرخارگل می تواند کارآیی بالقوه قابل ملاحظه ای روی این باکتری داشته و در آینده برای مهار زیستی این باکتری مد نظر قرار داده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اندرگانی، سودابه، جمشیدی، سلیمان، و اورعی، مهدی. (1393). اثر ضدباکتریایی اسانس گل و عصاره اندام های گیاهی سرخارگل بر باکتری Pectobacterium caratovorum subsp. caratovorum در شرایط آزمایشگاه. تحقیقات بیماری های گیاهی، 2(4)، 25-34. SID. https://sid.ir/paper/233788/fa

    Vancouver: کپی

    اندرگانی سودابه، جمشیدی سلیمان، اورعی مهدی. اثر ضدباکتریایی اسانس گل و عصاره اندام های گیاهی سرخارگل بر باکتری Pectobacterium caratovorum subsp. caratovorum در شرایط آزمایشگاه. تحقیقات بیماری های گیاهی[Internet]. 1393؛2(4):25-34. Available from: https://sid.ir/paper/233788/fa

    IEEE: کپی

    سودابه اندرگانی، سلیمان جمشیدی، و مهدی اورعی، “اثر ضدباکتریایی اسانس گل و عصاره اندام های گیاهی سرخارگل بر باکتری Pectobacterium caratovorum subsp. caratovorum در شرایط آزمایشگاه،” تحقیقات بیماری های گیاهی، vol. 2، no. 4، pp. 25–34، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233788/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا