مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتریایی روغن کرچک روی برخی از بیماری زاهای غذایی با تکیه بر ارزیابی مقایسه ای ترکیبات

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 ترکیبات مشتق شده از گیاهان, طی قرن ها به دلیل داشتن فعالیت ضدمیکروبی, استفاده های دارویی داشته اند. در این پژوهش اثر ضدباکتریایی روغن کرچک دو واریته اصفهان و مشهد روی استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیا کولای و لیستریا اینوکوآ مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور از روش انتشار دیسک و کمترین غلظت بازدارندگی (MIC) و کشندگی (MBC) به روش براث میکرودایلوشن استفاده شد. روغن کرچک توسط دستگاه سوکسله با حلال نرمال هگزان استخراج و به وسیله دستگاه GC/MS مورد تحلیل قرار گرفت. بر اساس رقت های تهیه شده, MIC روغن های کرچک روی باکتری های مورد آزمایش بین %12.5-25 بود, به غیر از روغن کرچک واریته اصفهان که روی اشریشیا کولای بین %6.25-12.5 برآورد شد. در آزمون MBC, هر دو واریته در غلظت 100% موجب غیرفعال شدن باکتری ها شدند. بر مبنای تجزیه و تحلیل GC/MS, بیشترین مقدار اولئیک اسید مربوط به روغن کرچک واریته اصفهان بود. هم چنین ریسینویئک اسید به مقدار %1.307, جنتیسیک اسید %0.597 و پالمیتیک اسید %1.949, که در روغن کرچک واریته اصفهان موجود, اما روغن کرچک واریته مشهد فاقد این ترکیبات بود. بر اساس نتایج مطالعه, روغن هر دو واریته کرچک بیشترین اثر ضدباکتریایی را روی اشریشیا کولای داشتند, اما در مجموع خاصیت ضدباکتریایی واریته اصفهان در مقایسه با واریته مشهد قوی تر برآورد شد. به نظر می رسد, وجود ترکیبات فنلی, کامفوری و اسیدهای چرب غیراشباع از مهم ترین عوامل بازدارندگی بیشتر روغن کرچک واریته اصفهان روی اشریشیا کولای می باشد. با توجه به خاصیت ضدمیکروبی روغن کرچک, می توان از این ترکیب به عنوان یک نگه دارنده و آنتی بیوتیک طبیعی در صنایع غذایی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاتمی، ثمانه، یاورمنش، مسعود، و محمدی ثانی، علی. (1394). بررسی اثر ضدباکتریایی روغن کرچک روی برخی از بیماری زاهای غذایی با تکیه بر ارزیابی مقایسه ای ترکیبات. بهداشت مواد غذایی، 5(4 (پیاپی 20))، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/222935/fa

    Vancouver: کپی

    حاتمی ثمانه، یاورمنش مسعود، محمدی ثانی علی. بررسی اثر ضدباکتریایی روغن کرچک روی برخی از بیماری زاهای غذایی با تکیه بر ارزیابی مقایسه ای ترکیبات. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1394؛5(4 (پیاپی 20)):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/222935/fa

    IEEE: کپی

    ثمانه حاتمی، مسعود یاورمنش، و علی محمدی ثانی، “بررسی اثر ضدباکتریایی روغن کرچک روی برخی از بیماری زاهای غذایی با تکیه بر ارزیابی مقایسه ای ترکیبات،” بهداشت مواد غذایی، vol. 5، no. 4 (پیاپی 20)، pp. 1–11، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222935/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button