مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,090
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

759
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد استافیلوکوکوس ارئوس در سوپ تجارتی

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 98

چکیده

 مقدمه: حدود 30 درصد مردم در کشورهای صنعتی حداقل یک بار در سال به بیماری هایی که از طریق مواد غذایی انتقال می یابد مبتلا می شوند. بنابراین برای کاهش یا حذف عوامل میکروبی بیماری زا و فساد مواد غذایی به روش های جدید نیاز است. یکی از این روش ها استفاده از اسانس های گیاهی به عنوان افزودنی های ضدمیکروبی در مواد غذایی است, اما برای کاربردی کردن مصرف اسانس های گیاهی به عنوان نگهدارنده در مواد غذایی, بررسی اثرات ضدمیکروبی آن ها به تنهایی و توام با عوامل دیگر موثر در رشد میکروارگانیسم های مهم مواد غذایی در مدل های آزمایشگاهی و غذایی ضروری است.هدف: هدف از این تحقیق, بررسی اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی رشد باکتری استافیلوکوکوس ارئوس در سوپ جو تجارتی در حضور غلظت های مختلف (0, 005/0, 015/0 و 03/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در درجات حرارت 8 و 25 درجه سانتی گراد در مدت 21 روز بود.نتایج: تاثیر مقادیر مختلف اسانس بر میزان رشد باکتری از نظر آماری (آنالیز واریانس) معنی دار (01/p<0) بود و ضریب همبستگی غلظت اسانس آویشن شیرازی با لگاریتم تعداد باکتری مورد بررسی 588/0 - بود (با افزایش غلظت اسانس میزان رشد باکتری کاهش یافت). اثر مدت نگهداری برروی رشد باکتری نیز از نظر آماری (آنالیز واریانس) معنی دار (05/0>p) بود. ضریب همبستگی مدت نگهداری با لگاریتم تعداد باکتری برابر با 200/0 - بود که نشان می دهد با افزایش مدت نگهداری میزان رشد باکتری کاهش می یابد. همچنین ضریب همبستگی دمای نگهداری با لگاریتم تعداد باکتری برابر با 449/0 بود. به عبارت دیگر با کاهش دمای نگهداری, رشد باکتری هم کاهش می یابد و تاثیر دمای نگهداری بر روی رشد باکتری و اثر تداخلی آن با غلظت های مختلف اسانس از نظر آماری (آنالیز واریانس) نیز معنی دار (01/p<0) بود.نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که اسانس گیاه آویشن شیرازی می تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در برخی از مواد غذایی مد نظر قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

آخوندزاده بستی، افشین، میثاقی، علی، موسوی، میرحسن، زهرایی صالحی، محمدتقی، و کریم، گیتی. (1386). اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد استافیلوکوکوس ارئوس در سوپ تجارتی. گیاهان دارویی، 6(22)، 91-98. SID. https://sid.ir/paper/15428/fa

Vancouver: کپی

آخوندزاده بستی افشین، میثاقی علی، موسوی میرحسن، زهرایی صالحی محمدتقی، کریم گیتی. اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد استافیلوکوکوس ارئوس در سوپ تجارتی. گیاهان دارویی[Internet]. 1386؛6(22):91-98. Available from: https://sid.ir/paper/15428/fa

IEEE: کپی

افشین آخوندزاده بستی، علی میثاقی، میرحسن موسوی، محمدتقی زهرایی صالحی، و گیتی کریم، “اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد استافیلوکوکوس ارئوس در سوپ تجارتی،” گیاهان دارویی، vol. 6، no. 22، pp. 91–98، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15428/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button