Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,172
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین E باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 192

چکیده

 گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایرانی بوده و بررسی اثرات ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر باکتری های بیماری زای مهم و عامل مسمومیت غذایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس ضروری به نظر می رسد.هدف: هدف این مطالعه, بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213 می باشد.روش بررسی: حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) اسانس آویشن شیرازی برای استافیلوکوکوس اورئوس, تاثیر غلظت های تحت بازدارنده اسانس بر رشد و تکثیر باکتری طی 72 ساعت کشت و تولید انتروتوکسین E در مجاورت غلظت های تحت بازدارنده در دو دمای 25 و 35 درجه سانتی گراد تعیین شد.نتایج MIC :و MBC اسانس آویشن شیرازی به ترتیب 0.03 و 0.04 درصد به دست آمد. نتایج کشت در 25 و 35 درجه سانتی گراد نشان می دهد که غلظت MIC75 درصد در 25 درجه سانتی گراد و 35 درجه سانتی گراد در 72 ساعت رشد باکتری را, نسبت به گروه کنترل, 3 لوگ کاهش داده است. مجاورت باکتری با اسانس در هر دو دما باعث کاهش تولید انتروتوکسین E شده و افزایش غلظت اسانس به 0.015 درصد و 0.022 درصد اثر بازدارندگی معنی داری بر تولید انتروتوکسینE  گذارد.نتیجه گیری: می توان از این اسانس در غلظت بازدارنده رشد جهت جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و در غلظت های تحت بازدارنده جهت جلوگیری از تولید انتروتوکسین و یا کاهش تولید آن در صنایع غذایی استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزخانی، مریم، میثاقی، علی، آخوندزاده بستی، افشین، گندمی نصرآبادی، حسن، و حسینی، هدایت. (1391). بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین E باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213. گیاهان دارویی، 11(44)، 185-192. SID. https://sid.ir/paper/15169/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزخانی مریم، میثاقی علی، آخوندزاده بستی افشین، گندمی نصرآبادی حسن، حسینی هدایت. بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین E باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213. گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(44):185-192. Available from: https://sid.ir/paper/15169/fa

    IEEE: کپی

    مریم عزیزخانی، علی میثاقی، افشین آخوندزاده بستی، حسن گندمی نصرآبادی، و هدایت حسینی، “بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین E باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. 44، pp. 185–192، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15169/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا