Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

836
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و تشخیص مولکولی سالمونلا از محصولات لبنی محلی شهرستان مراغه، سال 1394

صفحات

 صفحه شروع 98 | صفحه پایان 105

چکیده

 زمینه و هدف: باکتری سالمونلا از جمله باکتری های بیماری زا است که در غذا و مواد اولیه یافت می شود. وجود این باکتری در مواد غذایی علاوه بر ایجاد بیماری می تواند باعث افت کیفیت تولید و کاهش رشد اقتصادی کشور شود. هدف از انجام این تحقیق جداسازی و تشخیص مولکولی سالمونلا از محصولات لبنی محلی شهرستان مراغه بود.روش بررسی: در این مطالعه مقطعی, در مجموع 100 نمونه از محصولات لبنی سنتی شامل: کشک, پنیر, کره, دوغ و بستنی (هر کدام 20 نمونه), به روش تصادفی انتخاب شدند. ابتدا نمونه ها به روش استاندارد مورد کشت و آزمایش قرار گرفتند, سپس آزمایش های تکمیلی بیوشیمیایی و سروتایپینگ جهت شناسایی باکتری سالمونلا و آزمایش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) با استفاده از پرایمرهای ژن hilA جهت تایید مولکولی جدایه های اخذ شده از محصولات لبنی سنتی انجام شد. تست آنتی بیوگرام بر روی جدایه های به دست آمده صورت گرفت.یافته ها: در مجموع 3% از کل نمونه ها, آلودگی به باکتری سالمونلا داشتند. از 20 نمونه کشک محلی مورد آزمایش, 2 مورد (10%) سالمونلا شامل گروه های سرمی B, D و از 20 مورد پنیر محلی, 1 مورد (5%) سالمونلا از گروه سرمی C جدا شد. از نمونه های کره, دوغ و بستنی محلی, سالمونلا جدا نشد. در بین جدایه های به دست آمده, بیشترین حساسیت مربوط به آنتی بیوتیک تری متوپریم - سولفامتوکسازول و بیشترین مقاومت در برابر آنتی بیوتیک نیتروفورانتوئین بود.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد جهت جلوگیری از وقوع مسمومیت های ناشی از مصرف فرآورده های لبنی محلی, پاستوریزاسیون شیر و فرآورده های آن, رعایت بهداشت فردی و کنترل نظارت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع الزامی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلانتری، رائیکا، و مهدوی، سامان. (1396). جداسازی و تشخیص مولکولی سالمونلا از محصولات لبنی محلی شهرستان مراغه, سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 11(10 )، 98-105. SID. https://sid.ir/paper/131935/fa

    Vancouver: کپی

    کلانتری رائیکا، مهدوی سامان. جداسازی و تشخیص مولکولی سالمونلا از محصولات لبنی محلی شهرستان مراغه, سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1396؛11(10 ):98-105. Available from: https://sid.ir/paper/131935/fa

    IEEE: کپی

    رائیکا کلانتری، و سامان مهدوی، “جداسازی و تشخیص مولکولی سالمونلا از محصولات لبنی محلی شهرستان مراغه, سال 1394،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 11، no. 10 ، pp. 98–105، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/131935/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا