مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل محتوای اطلاعات تغذیه ای مرتبط با سرطان در مجلات عامه پسند ایران

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 130

چکیده

 رسانه های عمومی به دلیل گستره تاثیرگذاری خود, از جمله کانال های ارتباطی مهم جهت تغییر رفتار یا باورهای سلامت هستند. یکی از حوزه هایی که در سال های اخیر به طور قابل توجهی محتوای رسانه ها را به خود اختصاص داده است, اطلاعات تغذیه ای است سرطان از جمله بیماری های مرتبط با تغذیه است. هدف از این پژوهش, تحلیل محتوای اطلاعات تغذیه ای مرتبط با سرطان در مجلات عامه پسند ایران در سال 1391 بود. پژوهش حاضر پیمایشی کاربردی و روش آن تحلیل محتوا بود. ابزار گردآوری اطلاعات سیاهه وارسی محقق ساخته است. جامعه آماری شامل کلیه پیام های مندرج در 173 نسخه مجله از 8 مجله عامه پسندی بود که بر اساس ویژگی های مجلات عامه پسند و جستجو در بانک اطلاعات نشریات کشور و اعمال معیار های ورود و خروج انتخاب شدند. حجم نمونه بر اساس روش نمونه گیری غیر احتمالی هدفمند 295 پیام استخراج شده از 96 نسخه مجله به دست آمد. یافته ها نشان داد گرایش موضوعی پیشگیری دارای بیشترین (86.8 درصد) و درمان دارای کمترین (4.7 درصد) فراوانی بود. انار به عنوان ماده غذایی پیشگیری کننده, سس مایونز و سوسیس و کالباس به عنوان ماده غذایی سرطان زا و پوست نارنگی به عنوان ماده غذایی درمان گر این بیماری, بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده بودند. از نظر نوع سرطان, بیش از نیمی از پیام ها (51.2 درصد) به سرطان به طور عام اشاره کرده بودند. پس از آن بیشترین پیام ها به ترتیب مربوط به سرطان سینه (13.2 درصد) و سرطان پروستات (10.51 درصد) و کمترین پیام ها مربوط به سرطان پانکراس و سرطان وابسته به هورمون (0.3 درصد) بودند. لیکن به رغم ماهیت آگاهی رسانی پیام ها, نگرانی هایی در رابطه با صحت و سندیت علمی این مطالب وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زارع فراشبندی، فیروزه، هوسپیان، اورفا، و عسگری، غلامرضا. (1393). تحلیل محتوای اطلاعات تغذیه ای مرتبط با سرطان در مجلات عامه پسند ایران. پایش، 14(1)، 121-130. SID. https://sid.ir/paper/23795/fa

    Vancouver: کپی

    زارع فراشبندی فیروزه، هوسپیان اورفا، عسگری غلامرضا. تحلیل محتوای اطلاعات تغذیه ای مرتبط با سرطان در مجلات عامه پسند ایران. پایش[Internet]. 1393؛14(1):121-130. Available from: https://sid.ir/paper/23795/fa

    IEEE: کپی

    فیروزه زارع فراشبندی، اورفا هوسپیان، و غلامرضا عسگری، “تحلیل محتوای اطلاعات تغذیه ای مرتبط با سرطان در مجلات عامه پسند ایران،” پایش، vol. 14، no. 1، pp. 121–130، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23795/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button