مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان اسیدهای چرب موجود در پرمصرف ترین فرآورده های گوشتی در شهر کرمانشاه

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 51

چکیده

 زمینه و هدف: مصرف زیاد اسیدهای چرب ترانس در مواد غذایی با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی, مقاومت به انسولین, ایجاد اختلالات چربی خون, دیابت و احتمال سرطان همراه است. بر همین اساس اغلب کشورهای توسعه یافته میزان صفر تا دو درصد را برای حمایت از مصرف کنندگان لحاظ می کنند. هدف از این پژوهش تعیین میزان اسیدهای چرب موجود در غذاهای آماده پروتئینی و کباب های رستورانی عرضه شده در کرمانشاه بود.روش بررسی: برای تعیین درصد اسیدهای چرب از 14 نوع ماده غذایی پروتئینی و کباب های رستورانی عرضه شده در کرمانشاه 69 نمونه بطور تصادفی مورد آزمایش قرار گرفت. جهت استخراج 14 نوع از اسیدهای چرب از روش فولچ و متیلاسیون به روش AOCS استفاده شد. دستگاه گازکروماتوگرافی (GC) مجهز به ردیاب یونی - شعله و ستون مویین 100 متری برای تعیین میزان اسیدهای چرب ترانس مورد استفاده قرار گرفت.یافته ها: بیشترین میزان اسیدهای چرب ترانس درکباب لقمه (2.30 درصد) و کمترین در میگوسوخاری (0.1 درصد) و شنیسل مرغ (0.13 درصد) مشاهده شد. اسید پالمیتیک (C16:0) بیشترین اسیدهای چرب اشباع موجود در کباب های رستورانی بوده و در بین غذاهای آماده درکباب لقمه از همه بالاتر بود. اسید چرب غیراشباع در کباب های رستورانی کمتر از بقیه نمونه ها بوده (49.44 - 39.8 درصد) و در غذاهای آماده از 49.99 درصد درکباب لقمه تا 76.11 درصد درکالباس یافت شد. بیشترین میزان اسید چرب غیراشباع موجود در نمونه ها اسیداولئیک (C18:1c) و اسیدلینولئیک (C18:2c) بود.نتیجه گیری: کباب لقمه با داشتن بالاترین اسید چرب ترانس و اسیدهای چرب اشباع در بین مواد غذایی پروتئینی می تواند تهدیدی برای سلامت مصرف کنندگان باشد. کنترل دقیق مواد غذایی از نظر نوع اسیدهای چرب, استفاده از برچسب غذایی و آموزش در جهت تغییر الگوی مصرف در کشور برای ارتقاء سطح سلامت مردم پیشنهاد می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاسدار، یحیی، بهرامی، غلامرضا، کاروند، فاطمه، خدادوست، محمود، رضایی، منصور، و نیازی، صدیقه. (1392). میزان اسیدهای چرب موجود در پرمصرف ترین فرآورده های گوشتی در شهر کرمانشاه. زیست پزشکی جرجانی (حکیم سید اسماعیل جرجانی)، 1(1)، 42-51. SID. https://sid.ir/paper/241542/fa

    Vancouver: کپی

    پاسدار یحیی، بهرامی غلامرضا، کاروند فاطمه، خدادوست محمود، رضایی منصور، نیازی صدیقه. میزان اسیدهای چرب موجود در پرمصرف ترین فرآورده های گوشتی در شهر کرمانشاه. زیست پزشکی جرجانی (حکیم سید اسماعیل جرجانی)[Internet]. 1392؛1(1):42-51. Available from: https://sid.ir/paper/241542/fa

    IEEE: کپی

    یحیی پاسدار، غلامرضا بهرامی، فاطمه کاروند، محمود خدادوست، منصور رضایی، و صدیقه نیازی، “میزان اسیدهای چرب موجود در پرمصرف ترین فرآورده های گوشتی در شهر کرمانشاه،” زیست پزشکی جرجانی (حکیم سید اسماعیل جرجانی)، vol. 1، no. 1، pp. 42–51، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241542/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button