مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,897
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,115
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی دو گیاه مریم گلی و انیسوم بر باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 154

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به شیوع زیاد از جمعیت به پوسیدگی دندان با ماهیت میکروبی و صرف هزینه های هنگفت درمانی بویژه در گروه های پرخطر مانند افراد دچار خشکی دهان, پیشگیری و کنترل آن بسیار حیاتی است. از طرفی بدلیل اقبال جامعه جهانی و کشورمان به درمان های سنتی و لزوم استخراج دارو از مواد طبیعی و گیاهان دارویی, در این مطالعه اثر آنتی باکتریال عصاره 2 گیاه مریم گلی (Salvia officinalis) و انیسوم (Pimpinella anisum) که در متون طب سنتی از موارد پرکاربرد در درمان بیماری های دهان و دندان هستند بر باکتری های عامل پوسیدگی دندان بصورت in vitro بررسی شده است.روش بررسی: در این مطالعه تجربی از دو گیاه مریم گلی (Salvia officinalis) و انیسوم (Pimpinella anisum) به روش maceration عصاره هیدروالکلی تهیه شد و اثر آنتی باکتریال آنها به روش broth macrodilution بر روی باکتری های Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus mutans و Actinomyces viscosus ارزیابی شد. نتایج توسط آزمونMann-whitney  آنالیز و مقایسه شدند.یافته ها: میزان حداقل غلظت بازدارندگی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و انیسوم برای استرپتوکوک موتان به ترتیب 6.25mg/ml و 12.5mg/ml و برای لاکتوباسیل به ترتیب 1.56mg/ml و 12.5mg/ml و برای اکتینومیسس ویسکوز به ترتیب 12.5mg/ml و 50mg/ml به دست آمد.نتیجه گیری: روش broth macrodilution نشان داد هر 2 عصاره مریم گلی و انیسوم بر هر 3 گونه باکتری اثر بازدارندگی رشد داشتند که این اثر برای مریم گلی به طرز معنی داری بیشتر از انیسوم بود و در محدوده غلظتی مورد بررسی هر 2 عصاره بر هر 3 باکتری اثر باکتریسیدال هم داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمانشاه، حمید، هاشمی کمانگر، صدیقه السادات، آرامی، سکینه، میرصالحیان، اکبر، کمالی نژاد، محمد، کریمی، مهرداد، و جبل عاملی، فرشته. (1388). بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی دو گیاه مریم گلی و انیسوم بر باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، 22(2 (مسلسل 59))، 149-154. SID. https://sid.ir/paper/25399/fa

    Vancouver: کپی

    کرمانشاه حمید، هاشمی کمانگر صدیقه السادات، آرامی سکینه، میرصالحیان اکبر، کمالی نژاد محمد، کریمی مهرداد، جبل عاملی فرشته. بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی دو گیاه مریم گلی و انیسوم بر باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)[Internet]. 1388؛22(2 (مسلسل 59)):149-154. Available from: https://sid.ir/paper/25399/fa

    IEEE: کپی

    حمید کرمانشاه، صدیقه السادات هاشمی کمانگر، سکینه آرامی، اکبر میرصالحیان، محمد کمالی نژاد، مهرداد کریمی، و فرشته جبل عاملی، “بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی دو گیاه مریم گلی و انیسوم بر باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی،” مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، vol. 22، no. 2 (مسلسل 59)، pp. 149–154، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/25399/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button