مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,794
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و زنیان بر میکروارگانیسم های پوسیدگی زا

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 161

چکیده

 زمینه و هدف: جامعه جهانی به درمان های سنتی و لزوم استخراج دارو از مواد طبیعی و گیاهان داروئی توجه خاص دارد. به همین جهت هدف از این مطالعه بررسی آزمایشگاهی اثر آنتی باکتریال عصاره هیدروالکلی دو گیاه مریم گلی (Salvia officinalis) و زنیان (Carum copticum) که در متون طب سنتی از موارد پرکاربرد در درمان بیماری های دهان و دندان هستند بر میکروارگانیسم های پوسیدگی زا می باشد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی از دو گیاه مریم گلی و زنیان به روش ماسراسیون (خیساندن) عصاره هیدروالکلی تهیه شد و پس از استریل کردن عصاره ها توسط فیلتر مربوطه, اثر آنتی باکتریال عصاره ها به روشBroth macrodilution  (رقیق کردن مرتب نمونه ها با روش مربوطه) بر روی میکروارگانیسم های استرپتوکوک موتان, لاکتوباسیل رامنوز و اکتینومیسس ویسکوز ارزیابی شد. نتایج توسط آماره Mann whitney آنالیز و مقایسه شدند.یافته ها: میزان حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره مریم گلی و زنیان برای استرپتوکوک موتان به ترتیب 6.25 و 12.5 میکروگرم در میلی لیتر و برای لاکتوباسیل رامنوز به ترتیب 1.56 و 6.25 میکروگرم در میلی لیتر و برای اکتینومیسس ویسکوز به ترتیب 12.5 و 25 میکروگرم در میلی لیتر به دست آمد.نتیجه گیری: هر دو عصاره مریم گلی و زنیان بر هر سه گونه باکتری اثر بازدارندگی رشد داشتند که این اثر برای مریم گلی به طرز معنی داری بیشتر از زنیان بود و در محدوده غلظتی مورد بررسی عصاره مریم گلی بر هر سه باکتری و زنیان بر استرپتوکوک موتان و اکتینومیسس ویسکوز اثر باکتریسیدال داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمانشاه، حمید، هاشمی کمانگر، صدیقه السادات، آرامی، سکینه، میرصالحیان، اکبر، کمالی نژاد، محمد، کریمی، مهرداد، و جبل عاملی، فرشته. (1390). بررسی آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و زنیان بر میکروارگانیسم ‌های پوسیدگی زا. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 23(3 (مسلسل 80))، 155-161. SID. https://sid.ir/paper/54620/fa

    Vancouver: کپی

    کرمانشاه حمید، هاشمی کمانگر صدیقه السادات، آرامی سکینه، میرصالحیان اکبر، کمالی نژاد محمد، کریمی مهرداد، جبل عاملی فرشته. بررسی آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و زنیان بر میکروارگانیسم ‌های پوسیدگی زا. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1390؛23(3 (مسلسل 80)):155-161. Available from: https://sid.ir/paper/54620/fa

    IEEE: کپی

    حمید کرمانشاه، صدیقه السادات هاشمی کمانگر، سکینه آرامی، اکبر میرصالحیان، محمد کمالی نژاد، مهرداد کریمی، و فرشته جبل عاملی، “بررسی آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و زنیان بر میکروارگانیسم ‌های پوسیدگی زا،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 23، no. 3 (مسلسل 80)، pp. 155–161، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54620/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button