مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,206
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و بومادران بر میکروارگانیسم های پوسیدگی زا

صفحات

 صفحه شروع 215 | صفحه پایان 220

چکیده

 زمینه و هدف: اقبال جامعه جهانی به درمانهای سنتی و لزوم استخراج دارو از مواد طبیعی و گیاهان دارویی هر روز در مقایسه با گذشته گسترش بیشتری می یابد. به همین دلیل هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر آنتی باکتریال عصاره دو گیاه مریم گلی (Salvia officinalis) و بومادران (Achillea millefolium) برمیکرو ارگانیسم های پوسیدگی زا به صورت آزمایشگاهی می باشد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی از دو گیاه مریم گلی و بومادران به روش ماسراسیون (خیساندن) عصاره هیدروالکلی تهیه شد و اثر آنتی باکتریال آنها به روش Broth macrodilution (روشی که در آن مقادیری از مواد ضدمیکروبی در محیط مایع (Broth) به صورت سریال رقیق می شود) بر روی میکروارگانیسم های استرپتوکوک موتان, لاکتوباسیل رامنوز و اکتینومیسس ویسکوز ارزیابی شد. نتایج توسط آماره Mann whitney آنالیز و مقایسه شدند.یافته ها: میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC: Minimum Inhibitory Concentration) عصاره مریم گلی و بومادران برای استرپتوکوک موتان به ترتیب 6.25 و پنجاه میکروگرم در میلی لیتر و برای لاکتوباسیل رامنوز به ترتیب 1.56 و 12.5 میکروگرم در میلی لیتر و برای اکتینومیسس ویسکوز به ترتیب 12.5 و پنجاه میکروگرم در میلی لیتر به دست آمد.نتیجه گیری: روش Broth macrodilution نشان داد هر دو عصاره مریم گلی و بومادران بر هر سه گونه باکتری اثر بازدارندگی رشد داشتند که این اثر برای مریم گلی به طرز معنی داری بیشتر از بومادران بود و در محدوده غلظتی مورد بررسی هر دو عصاره بر هر سه باکتری اثر باکتریسیدال هم داشتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمانشاه، حمید، هاشمی کمانگر، صدیقه السادات، آرامی، سکینه، میرصالحیان، اکبر، کمالی نژاد، محمد، کریمی، مهرداد، و جبل عاملی، فرشته. (1388). بررسی آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و بومادران بر میکروارگانیسم های پوسیدگی زا. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 21(3 (مسلسل 72))، 215-220. SID. https://sid.ir/paper/54738/fa

    Vancouver: کپی

    کرمانشاه حمید، هاشمی کمانگر صدیقه السادات، آرامی سکینه، میرصالحیان اکبر، کمالی نژاد محمد، کریمی مهرداد، جبل عاملی فرشته. بررسی آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و بومادران بر میکروارگانیسم های پوسیدگی زا. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1388؛21(3 (مسلسل 72)):215-220. Available from: https://sid.ir/paper/54738/fa

    IEEE: کپی

    حمید کرمانشاه، صدیقه السادات هاشمی کمانگر، سکینه آرامی، اکبر میرصالحیان، محمد کمالی نژاد، مهرداد کریمی، و فرشته جبل عاملی، “بررسی آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و بومادران بر میکروارگانیسم های پوسیدگی زا،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 21، no. 3 (مسلسل 72)، pp. 215–220، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54738/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا