مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

788
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

488
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مایعات مشابه غذا بر روی ریزسختی سطحی دو نوع کامپوزیت

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 98

چکیده

 زمینه وهدف: کاهش سختی ترمیم های رزین کامپوزیت در دهان پس از سخت شدن به وسیله نور مرئی می تواند دوام کلینیکی این مواد را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از این تحقیق بررسی اثر مایعات مشابه غذا مانند اتانول %25, %50 و %75 و هپتان %50 بر روی سختی سطحی دو نوع کامپوزیت P60) و (Gradia پس از سخت شدن بوسیله نور مرئی و غوطه ور شدن به مدت 24 ساعت و 7 روز بود.روش بررسی: 45 نمونه از هر کامپوزیت در یک مولد استنلس استیل با ابعاد 2 در 6 میلی متر قرار داده و سخت شدند. از هرنوع کامپوزیت تعداد 5 نمونه بلافاصله پس از سخت شدن با نور مرئی تحت آزمون ریزسختی قرار گرفتند تا ریزسختی اولیه کامپوزیت ها به دست آید (گروه کنترل). نمونه ها از هر کامپوزیت در لوله هایی محتوی محلول اتانول با غلظت های %25, %50 و %75 و هپتان %50 به مدت 24 ساعت و 7 روز قرار گرفتند. سپس نمونه ها از محلول خارج, شسته و خشک شدند و تا زمان آزمایش به یخچال منتقل گشتند. در شرایط استاندارد میزان ریزسختی سطح نمونه ها با دستگاه Microhardness سنجیده شد. نتایج با مقیاس ویکرز اندازه گیری شد و داده ها با استفاده از تست های one-way ANOVA و3-way ANOVA  و Tukey Post-hoc آنالیز قرار گردید. P<0.05 سطح معنی دار بودن نتایج قرار داده شد.یافته ها: سختی سطحی کامپوزیت P60 از کامپوزیت گرادیا بیشتر بود. آنالیز واریانس در گرادیا و P60 نشان داد که به غیر از اتانول (P=0.514) %25 بین گروه کنترل و همه گروه های دیگر تفاوت آماری معنی داری  (P<0.05)وجود داشت. پس از 24 ساعت همه مایعات به غیر از اتانول %50 و%75  (P=0.793) تاثیر معنی داری روی کامپوزیت گرادیا داشتند. پس از 7 روز همه مایعات به غیر از اتانول %25 و %50  (P=0.385)و اتانول %50 و %75 (P0.150) تاثیر معنی داری روی کامپوزیت گرادیا داشتند. کامپوزیت P60 بعد از زمان 24 ساعت و 7 روز تاثیر همه مایعات را روی سختی معنی دار نشان داد. هپتان%50  سختی را افزود  (P=0.000)و اتانول %75  (P=0.000)و اتانول %50 (P<0.001) و اتانول %25 (P=0.007) سختی کامپوزیت را بطور معنی داری کاهش داد.نتیجه گیری: بر اساس این مطالعه زمان بر روی نتایج اثری نداشت. P60 استحکام بیشتری نشان داد. اتانول %75, %50 و%25  به ترتیب تاثیرگذار بودند. هپتان سختی سطحی را افزایش داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قوام، مریم، آرامی، سکینه، حسنی طباطبایی، معصومه، میرزایی، منصوره، کرمانشاه، حمید، پهلوان، ایوب، یاسینی، اسماعیل، و دهقان، مرضیه. (1388). بررسی تاثیر مایعات مشابه غذا بر روی ریزسختی سطحی دو نوع کامپوزیت. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، 22(3 (مسلسل 60))، 93-98. SID. https://sid.ir/paper/25665/fa

    Vancouver: کپی

    قوام مریم، آرامی سکینه، حسنی طباطبایی معصومه، میرزایی منصوره، کرمانشاه حمید، پهلوان ایوب، یاسینی اسماعیل، دهقان مرضیه. بررسی تاثیر مایعات مشابه غذا بر روی ریزسختی سطحی دو نوع کامپوزیت. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)[Internet]. 1388؛22(3 (مسلسل 60)):93-98. Available from: https://sid.ir/paper/25665/fa

    IEEE: کپی

    مریم قوام، سکینه آرامی، معصومه حسنی طباطبایی، منصوره میرزایی، حمید کرمانشاه، ایوب پهلوان، اسماعیل یاسینی، و مرضیه دهقان، “بررسی تاثیر مایعات مشابه غذا بر روی ریزسختی سطحی دو نوع کامپوزیت،” مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، vol. 22، no. 3 (مسلسل 60)، pp. 93–98، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/25665/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button