مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه عوامل قارچی موجود در آب سد شهید رجایی از دیدگاه بهداشتی با هدف تامین آب شرب

صفحات

 صفحه شروع 158 | صفحه پایان 167

چکیده

 زمینه و هدف: مهم ترین مساله در انتخاب منابع تامین آب شرب, عاری بودن آنها از عوامل مخاطره آمیز بهداشت انسانی خصوصا عوامل عفونی است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کمی و شناسایی عوامل قارچی موجود در آب دریاچه سد شهید رجایی از دیدگاه بهداشتی در جهت استفاده از آن برای تامین آب شرب شهر ساری انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه نمونه برداری از پنج ایستگاه, طی شش مرحله در سال 1392 انجام گرفت. از هر نمونه دو رقت 1- 10 و 100 تهیه و میزان mL 500 از آن در محیط سابرودکستروز آگار کشت داده شد و در دمای C°30-27 برای 5-3 روز گرم خانه گذاری گردید. پرگنه ها پس از شمارش, خالص سازی و شناسایی شدند. در این بررسی پارامترهای دما BOD5, pH و COD نیز اندازه گیری شدند.یافته ها: تعداد پرگنه های قارچی جداسازی شده در تیر و مرداد افزایش معنی دار و در بهمن کاهش معنی داری داشت (p>0.05). در بین ایستگاه ها, تاج سد در تمام ماه ها بالاترین میزان شمارش عوامل قارچی را داشت. ضریب همبستگی بین تعداد پرگنه های قارچی جداسازی شده و فاکتورهای دماBOD5 , pH و COD به ترتیب 0.87, 0.60 و 0.66 بود. عوامل قارچی شناسایی شده به ترتیب درصد فراوانی آسپرژیلوس (31.4 درصد), انواع مخمر (24.2 درصد), پنیسلیوم (19.3 درصد), کلادوسپوریوم (10.3 درصد), موکور (5.4 درصد), فوزاریوم (2.9 درصد), آلترناریا (3.2 درصد), هایف استریل (2.8 درصد) و پسیلومایسس (1.4 درصد) بودند.نتیجه گیری: بالاترین ضریب همبستگی بین میزان جداسازی عوامل قارچی با فاکتورهای فیزیکوشیمیایی به ترتیب با دما, COD وBOD5  بود و این فاکتورها نقش مستقیمی در تغییرات کمی پرگنه های قارچی جداسازی شده از آب داشتند. همچنین عوامل قارچی جداسازی شده شامل قارچ های بیماری زای فرصت طلب برای انسان و نیز مولد سم بودند که دارای مخاطرات بهداشتی هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قیاسی، مریم، نصراله زاده ساروی، حسن، بینایی، محمد، و قانعی تهرانی، محمود. (1396). مطالعه عوامل قارچی موجود در آب سد شهید رجایی از دیدگاه بهداشتی با هدف تامین آب شرب. پژوهش در بهداشت محیط، 3(2 (پیاپی 10))، 158-167. SID. https://sid.ir/paper/261382/fa

    Vancouver: کپی

    قیاسی مریم، نصراله زاده ساروی حسن، بینایی محمد، قانعی تهرانی محمود. مطالعه عوامل قارچی موجود در آب سد شهید رجایی از دیدگاه بهداشتی با هدف تامین آب شرب. پژوهش در بهداشت محیط[Internet]. 1396؛3(2 (پیاپی 10)):158-167. Available from: https://sid.ir/paper/261382/fa

    IEEE: کپی

    مریم قیاسی، حسن نصراله زاده ساروی، محمد بینایی، و محمود قانعی تهرانی، “مطالعه عوامل قارچی موجود در آب سد شهید رجایی از دیدگاه بهداشتی با هدف تامین آب شرب،” پژوهش در بهداشت محیط، vol. 3، no. 2 (پیاپی 10)، pp. 158–167، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261382/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button