مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,463
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

741
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غنی سازی آرد نان با آهن برای پیشگیری از کم خونی: مطالعه آزمایشی در شاهین شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 303 | صفحه پایان 306

چکیده

 مقدمه: کم خونی ناشی از فقر آهن از شایعترین اختلالات تغذیه ای در سطح جهانی بوده و موجب مسئله فقر آهن در رژیم غذایی اکثر افراد جامعه بخصوص خانواده های کم درآمد گردیده است. یکی از راههای عملی و موثر در کاهش شیوع فقرآهن, غنی سازی مواد غذایی اصلی جامعه با این ماده می باشد.روشها: در یک کارآزمایی مداخله ای اجتماعی, تهیه آرد یکی از مناطق مسکونی شاهین شهر اصفهان قبل از توزیع به نانوایی با سولفات آهن دو ظرفیتی به نسبت 150ppmغنی گردید. نسبت موارد کم خونی فقر آهن در ساکنین منطقه قبل و 6 ماه پس از مصرف نان غنی شده در دو گروه مجزا مقایسه شد.نتایج: شاخصهای گلبولی قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری نشان نداد (P>0.05). ولی درصد افراد با فریتین کمتر از 18ng/ml از 43.6 درصد قبل از مطالعه به 27.4 درصد پس از مداخله کاهش یافت (P<0.05).بحث: غنی سازی نان با آهن در سطح کلان, به دلیل مشکلات فنی و نظارتی در حال حاضر عملی به نظر نمی رسد ولی بکارگیری این روش را زیر نظارت دقیق مراکز مسوول در مناطق با شیوع بالای کم خونی فقر آهن می توان مورد توجه قرار داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفوی، سیدمرتضی، عزیززاده، احمد، و حسینی، محمدرضا. (1379). غنی سازی آرد نان با آهن برای پیشگیری از کم خونی: مطالعه آزمایشی در شاهین شهر اصفهان . پژوهش در علوم پزشکی، 5(4)، 303-306. SID. https://sid.ir/paper/26565/fa

    Vancouver: کپی

    صفوی سیدمرتضی، عزیززاده احمد، حسینی محمدرضا. غنی سازی آرد نان با آهن برای پیشگیری از کم خونی: مطالعه آزمایشی در شاهین شهر اصفهان . پژوهش در علوم پزشکی[Internet]. 1379؛5(4):303-306. Available from: https://sid.ir/paper/26565/fa

    IEEE: کپی

    سیدمرتضی صفوی، احمد عزیززاده، و محمدرضا حسینی، “غنی سازی آرد نان با آهن برای پیشگیری از کم خونی: مطالعه آزمایشی در شاهین شهر اصفهان ،” پژوهش در علوم پزشکی، vol. 5، no. 4، pp. 303–306، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/26565/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button