مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

882
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط مصرف میوه ها و سبزیجات قرمز، نارنجی و زرد رنگ با خطر بروز مقاومت به انسولین در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 104

چکیده

 مقدمه: مطالعات پیشین ارتباط بین انواع مختلف سبزیجات و میوه ها با دیابت را بررسی و ارتباط معکوسی بین دریافت کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها و مقاومت به انسولین را گزارش کرده اند, اما در سطح جامعه مطالعه ای در ارتباط با انواع مختلف میوه ها و سبزیجات رنگی و مقاومت به انسولین انجام نگرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین سبزیجات و میوه جات قرمز, نارنجی و زرد رنگ با خطر مقاومت انسولین در بزرگسالان تهرانی طراحی شد.مواد و روش ها: این مطالعه طولی در قالب مرحله 3 تا مرحله 4 مطالعه قند و لیپید تهران بر روی 940 بزرگسال بالاتر از 19 سال انجام گرفت. ارزیابی دریافت های غذایی با استفاده از یک پرسش نامه نیمه کمی بسامد خوراک جمع آوری شد. در شروع مطالعه و پس از 3 سال پی گیری, قند ناشتای سرم و انسولین سرم اندازه گیری شدند. از آزمون لجستک رگرسیون برای بررسی ارتباط زیر مجموعه میوه ها و سبزیجات با بروز مقاومت به انسولین استفاده شد.یافته ها: میانگین سن و نمایه توده بدنی افراد شرکت کننده در مطالعه به ترتیب 1.12±3.40 سال و 4.4±4.26 کیلوگرم بر مترمربع بود. میانگین مصرف زیر مجموعه های میوه ها و سبزیجات به رنگ قرمز, صورتی, زرد, سبز, نارنجی و سفید, به ترتیب 503, 172, 104, 108, 16 گرم در روز بود. بعد از 3 سال پی گیری, مصرف بالای کل سبزیجات و میوه ها در مقایسه با مصرف پایین, با کاهش خطر مقاومت به انسولین همراه بود (018.0=P: 0.51 =نسبت شانس). هم چنین در بین زیرمجموعه های سبزیجات و میوه ها, زیرمجموعه های قرمز/صورتی (012.0=P: 0.48 =نسبت شانس), نارنجی (001.0=P: 0.34 =نسبت شانس) و زرد (011.0=P: 0.47 =نسبت شانس) با کاهش معنی دار خطر مقاومت به انسولین همراه بودند.نتیجه گیری :مصرف بیشتر میوه جات و سبزیجات قرمز/ صورتی, زرد و نارنجی رنگ با کاهش خطر مقاومت به انسولین همراه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خلیلی مقدم، سجاد، بهادران، زهرا، میرمیران، پروین، و عزیزی، فریدون. (1395). بررسی ارتباط مصرف میوه ها و سبزیجات قرمز, نارنجی و زرد رنگ با خطر بروز مقاومت به انسولین در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 18(2)، 97-104. SID. https://sid.ir/paper/27220/fa

    Vancouver: کپی

    خلیلی مقدم سجاد، بهادران زهرا، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. بررسی ارتباط مصرف میوه ها و سبزیجات قرمز, نارنجی و زرد رنگ با خطر بروز مقاومت به انسولین در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1395؛18(2):97-104. Available from: https://sid.ir/paper/27220/fa

    IEEE: کپی

    سجاد خلیلی مقدم، زهرا بهادران، پروین میرمیران، و فریدون عزیزی، “بررسی ارتباط مصرف میوه ها و سبزیجات قرمز, نارنجی و زرد رنگ با خطر بروز مقاومت به انسولین در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 18، no. 2، pp. 97–104، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27220/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button