مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,804
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

995
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ترکیب عصاره های گیاهان خار مریم، کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 410 | صفحه پایان 418

چکیده

 مقدمه: کبد چرب غیرالکلی از آسیب های مزمن کبدی است که شیوع آن در جهان رو به افزایش است. هدف از این مطالعه, بررسی تاثیر عصاره ترکیبی گیاهان خارمریم, کنگرفرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی ناشی از به کارگیری رژیم پرچرب در موش های صحرایی بود. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, 40 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به گروه های شاهد (8 سر) و تغذیه با رژیم پرچرب (32 سر) تقسیم شدند. پس از 4 ماه تغذیه با رژیم پرچرب, موش های مبتلا به کبد چرب به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تغذیه با رژیم پرچرب و 3 گروه دریافت کننده عصاره با دوزهای 100, 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تقسیم و به مدت 2 ماه تحت تیمار با عصاره قرار گرفتند. در پایان پروفایل لیپیدی, فعالیت آنزیم های کبدی در سرم و هیستولوژی کبد مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: تغذیه با رژیم پرچرب توانست مقادیر کلسترول, تری گلیسرید و کلسترول LDL را افزایش و میزان کلسترول HDL را کاهش دهد (P<0.001). هم چنین, رژیم پرچرب میزان فعالیت آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز, آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالن فسفاتاز را به میزان 84, 113 و 228 درصد افزایش داد (P<0.001). دریافت عصاره با دوزهای 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن, موجب بهبود وضعیت لیپیدها (P<0.05) و کاهش فعالیت آنزیم های کبدی (P<0.05) شد. یافته های آسیب شناسی کبد, تغییرات ناشی از رژیم پرچرب و درمان با عصاره را تایید کرد. نتیجه گیری: تغذیه با رژیم پرچرب سبب ایجاد کبد چرب غیرالکلی می شود و تیمار با عصاره ترکیبی گیاهان خارمریم, کنگرفرنگی و عناب سبب بهبود شاخص های این بیماری می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی فر، مژگان، بهنام، محمد، طلایی، سیدعلیرضا، خامه چیان، طاهره، مهران، مهدی، و تقی زاده، محسن. (1396). بررسی اثر ترکیب عصاره های گیاهان خار مریم, کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 19(6 )، 410-418. SID. https://sid.ir/paper/27526/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی فر مژگان، بهنام محمد، طلایی سیدعلیرضا، خامه چیان طاهره، مهران مهدی، تقی زاده محسن. بررسی اثر ترکیب عصاره های گیاهان خار مریم, کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1396؛19(6 ):410-418. Available from: https://sid.ir/paper/27526/fa

    IEEE: کپی

    مژگان محمدی فر، محمد بهنام، سیدعلیرضا طلایی، طاهره خامه چیان، مهدی مهران، و محسن تقی زاده، “بررسی اثر ترکیب عصاره های گیاهان خار مریم, کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 19، no. 6 ، pp. 410–418، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27526/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button