مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,180
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین امتیاز تنوع رژیم غذایی و عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی در بزرگسالان تهرانی

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 198

چکیده

 مقدمه: توجه به ارتباط تنوع رژیم غذایی با بیماری های مزمن اندک است. این مطالعه به منظور ارزیابی ارتباط بین امتیاز تنوع رژیم غذایی (DDS) و عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی در بزرگسالان تهرانی انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی و بر پایه جمعیت, 581 نفر 295) مرد و 286 زن( بزرگتر از 18 سال ساکن شهر تهران شرکت داشتند. رژیم غذایی معمول افراد با استفاده از یک پرسشنامه یادآمد 24 ساعته به مدت دو روز ارزیابی شد و امتیاز تنوع غذایی بر اساس Diet Quality Index-Revised محاسبه گردید. وزن و قد مطابق پروتکل های استاندارد جامعه سنجیده شد و نمایه توده بدن محاسبه شد. قند خون ناشتا, کلسترول تام سرم و غلظت های تری گلیسرید و HDL اندازه گیری و LDL محاسبه شد. هیپرلیپیدمی, هیپرکلسترولمی, HDL-C پایین مطابق راهنمای ATP III تعریف شد. دیابت به صورت غلظت گلوکز ناشتای پلاسما بیشتر یا مساوی 126 میلی گرم در دسی لیتر یا غلظت گلوکز خون 2 ساعته بیشتر یا مساوی 200 میلی گرم در دسی لیتر و پرفشاری خون بالا بر اساس JVC VI تعریف شد. افراد بر پایه چارک های امتیاز تنوع غذایی تقسیم بندی شدند. یافته ها: میانگین ± انحراف معیار سن, نمایه توده بدن و امتیاز تنوع غذایی به ترتیب 37± 12 سال و 25.7± 4.3 کیلوگرم بر متر مربع و 6.15± 1.02 بود. امتیاز تنوع غذایی بالاتر با فشار خون سیستولی و دیاستولی پایین تر مرتبط بود. احتمال داشتن دیابت و هیپرتری گلیسریدمی با چارک های امتیاز تنوع غلات کامل کاهش p<0.04) برای روند( و احتمال داشتن هیپرکلسترولمی با چارک های امتیاز تنوع سبزیجات کم شد p<0.03) برای روند(. احتمال دارا بودن هیپرکلسترولمی, فشار خون بالا و دیابت با چارک های امتیاز تنوع غذایی کاهش یافت )به ترتیب <0.03, <0.02, p<0.04 برای روند( نتیجه گیری: امتیاز تنوع غذایی با عوامل خطر قلبی- عروقی ارتباط معکوس داشت. شاید افزایش امتیاز تنوع رژیم های غذایی در محدوده کنترل انرژی مصرفی به عنوان یک تغییر در شیوه زندگی به منظور کاهش بیماری های غیر واگیر موثر باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، آزادبخت، لیلا، و عزیزی، فریدون. (1384). ارتباط بین امتیاز تنوع رژیم غذایی و عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی در بزرگسالان تهرانی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 7(3 (مسلسل 27))، 189-198. SID. https://sid.ir/paper/27582/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، آزادبخت لیلا، عزیزی فریدون. ارتباط بین امتیاز تنوع رژیم غذایی و عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی در بزرگسالان تهرانی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1384؛7(3 (مسلسل 27)):189-198. Available from: https://sid.ir/paper/27582/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، لیلا آزادبخت، و فریدون عزیزی، “ارتباط بین امتیاز تنوع رژیم غذایی و عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی در بزرگسالان تهرانی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 7، no. 3 (مسلسل 27)، pp. 189–198، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27582/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button