مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

716
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط کیفیت رژیم غذایی با سندرم متابولیک در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 3 | صفحه پایان 13

چکیده

 مقدمه: نمایه پیروی از راهنمای رژیم غذایی برای آمریکایی ها Dietary Guidelines for Americans Adherence Index) یا (DGAI بر اساس میزان پیروی از راهنمای رژیم غذایی برای آمریکایی ها در سال 2005 و به منظور ارزیابی نقش الگوهای غذایی در بیماری های مزمن توسعه یافته است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی ارتباط الگوهای غذایی بر اساس DGAI اصلاح شده با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان تهرانی بود.مواد و روش ها: در مطالعه مقطعی کنونی 706 نوجوان 10 تا 19 ساله از مرحله چهارم مطالعه قند و لیپید تهران شرکت داده شدند. دریافت های معمول غذایی با استفاده از پرسش نامه اعتبارسنجی شده بسامد مصرف خوراک ارزیابی, و امتیاز DGAI برای تمام افراد محاسبه گردید. سندرم متابولیک نیز بر اساس معیارهای de Ferranti ارزیابی شد.یافته ها: شایع ترین جز سندرم متابولیک دور کمر بالا بود (51.8%). پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوش گر افراد بالاترین چارک امتیاز DGAI نسبت به افراد پایین ترین چارک, 36% شانس کلسترول HDL پایین (نسبت شانس= 64%, فاصله اطمینان 95%: 0.98-0.41 و(P trend=0.03  و 50% شانس فشار خون بالا (نسبت شانس=50 %, فاصله اطمینان 95%: 0.25-0.99 وP trend=0.02 ) کمتری داشتند. با افزایش امتیاز DGAI هیچ تفاوت معنی داری در شانس افزایش تری گلیسرید خون, افزایش قند خون, دور کمر بالا, سندرم متابولیک, میانگین نمایه توده بدن و امتیاز فعالیت بدنی مشاهده نگردید.نتیجه گیری: افزایش پیروی از راهنماهای رژیم غذایی در نوجوانان تنها با کلسترول HDL پایین و فشار خون بالا رابطه معکوس داشت و با سندرم متابولیک و سایر اجزای آن رابطه ای را نشان نداد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محسنی تکلو، سحر، میرمیران، پروین، محرابی، یداله، حسینی اصفهانی، فیروزه، عطایی، مریم، و عزیزی، فریدون. (1392). ارتباط کیفیت رژیم غذایی با سندرم متابولیک در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 15(1 (مسلسل 67))، 3-13. SID. https://sid.ir/paper/27603/fa

    Vancouver: کپی

    محسنی تکلو سحر، میرمیران پروین، محرابی یداله، حسینی اصفهانی فیروزه، عطایی مریم، عزیزی فریدون. ارتباط کیفیت رژیم غذایی با سندرم متابولیک در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1392؛15(1 (مسلسل 67)):3-13. Available from: https://sid.ir/paper/27603/fa

    IEEE: کپی

    سحر محسنی تکلو، پروین میرمیران، یداله محرابی، فیروزه حسینی اصفهانی، مریم عطایی، و فریدون عزیزی، “ارتباط کیفیت رژیم غذایی با سندرم متابولیک در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 15، no. 1 (مسلسل 67)، pp. 3–13، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27603/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا