مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

873
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط مقدار و نوع پروتئین رژیم غذایی با عوامل خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 116

چکیده

 مقدمه: پژوهش مقطعی حاضر با هدف بررسی رابطه مقدار پروتئین و نسبت دریافت غذایی پروتئین حیوانی به گیاهی, با عوامل خطرساز سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی طراحی و اجرا شد.مواد و روش ها: بررسی مقطعی حاضر با استفاده از داده های افراد 70-19 ساله شرکت کننده در مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران انجام شد. داده های مربوط به رژیم غذایی افراد با استفاده از یک پرسش نامه روا و پایای نیمه کمی بسامد خوراک با 168 قلم غذایی ارزیابی گردید. کل پروتئین رژیم غذایی و دریافت غذایی پروتئین از منابع حیوانی و گیاهی محاسبه شد. به منظور تعیین ارتباط پروتئین رژیم غذایی و نسبت دریافت پروتئین حیوانی به گیاهی با هر یک از عوامل خطرساز سندرم متابولیک, از مدل های تحلیل رگرسیون خطی با تعدیل عوامل مداخله گر, استفاده گردید.یافته ها: در پژوهش حاضر, 45% از شرکت کنندگان مردان بودند و میانگین سنی مردان و زنان به ترتیب 13.6±40.5 و 12.8±38.6 سال بود. میانگین دریافت پروتئین در زنان و مردان به ترتیب, 13.7 و 13.6% از انرژی بود. بین دریافت پروتئین و نسبت دریافت پروتئین حیوانی به گیاهی با دور کمر در زنان ارتباط معکوس مستقل مشاهده گردید. غلظت گلوکز ناشتای سرم در زنان و مردان, رابطه مستقیم با دریافت پروتئین, و رابطه معکوس با نسبت دریافت پروتئین حیوانی به گیاهی داشت. ارتباط مستقیم بین دریافت پروتئین و غلظت کلسترول ـ HDL مشاهده شد. دریافت پروتئین با فشارخون دیاستولی در زنان ارتباط معکوس داشت.نتیجه گیری: مقدار و نوع پروتئین دریافتی مستقل از دانسیته انرژی, مقدار و نوع چربی ها, محتوای کربوهیدرات و فیبر, با عوامل خطر سندرم متابولیک ارتباط دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، فریدون، بهادران، زهرا، حسینی اصفهانی، فیروزه، باستان، سارا، کی زاد، آمیتیس، و میرمیران، پروین. (1391). ارتباط مقدار و نوع پروتئین رژیم غذایی با عوامل خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 14(2 (مسلسل 62))، 109-116. SID. https://sid.ir/paper/27931/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی فریدون، بهادران زهرا، حسینی اصفهانی فیروزه، باستان سارا، کی زاد آمیتیس، میرمیران پروین. ارتباط مقدار و نوع پروتئین رژیم غذایی با عوامل خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1391؛14(2 (مسلسل 62)):109-116. Available from: https://sid.ir/paper/27931/fa

    IEEE: کپی

    فریدون عزیزی، زهرا بهادران، فیروزه حسینی اصفهانی، سارا باستان، آمیتیس کی زاد، و پروین میرمیران، “ارتباط مقدار و نوع پروتئین رژیم غذایی با عوامل خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 14، no. 2 (مسلسل 62)، pp. 109–116، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27931/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button