مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,672
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

691
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط چاقی با عوامل خطرساز بیماری های قلبی - عروقی: یک مطالعه اپیدمیولوژیک در تهران

صفحات

 صفحه شروع 389 | صفحه پایان 397

چکیده

 مقدمه: مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط چاقی با عوامل خطرساز بیماری های قلبی - عروقی در قالب مطالعه قند و لیپید تهران صورت گرفت. مواد و روشها: در این بررسی 8647 فرد 70-20 ساله (3622 مرد و 5025 زن) که با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای جهت شرکت در مطالعه قند و لیپید تهران انتخاب شده بودند, مورد مطالعه قرار گرفتند. شاخص های تن سنجی در این افراد طبق دستورالعمل های استاندارد اندازه گیری شدند و شاخص های نمایه توده بدنی (BMI) و نسبت دور کمر به دور باسن (WHR) محاسبه شدند. چاقی به صورت BMI>30, چاقی شکمی در مردان به صورت WHR>0.9 و در زنان به صورت WHR>0.8 تعریف شد. اندازه گیری فشار خون طبق دستورالعمل های استاندارد صورت گرفت. پرفشاری خون به صورت SBP>140 یا DBP>90  یا مصرف داروی پایین آورنده فشار خون تعریف شد. فراسنج های لیپیدی سرم شامل کلسترول تام, تری گلیسرید و HDL-C  با استفاده از کیت های تجاری توسط دستگاه اتوآنالیزر اندازه گیری و LDL-C محاسبه شد. طبق معیارهای ATP III, هیپرکلسترولمی (TC≥200mg/dL), هیپرتری گلیسریدمی LDL (TG>150 mg/dL) بالا (≥130 mg/dL) و HDL پایین (<40 mg/dL) تعریف شد.یافته ها: میزان شیوع چاقی در مردان 15% و در زنان 30% بود. مردان چاق در مقایسه با افراد طبیعی شانس بیشتری جهت ابتلا به پرفشاری خون (Or=2.8, 95%Cl=1.9-4.2), هیپرکلسترولمی (Or=1.6, 95%Cl=1.1-2.1) هیپرتری گلیسریدمی (Or=1.8, 95% Cl=1.3-2.4),LDL  بالا (Or=1.4, 95% Cl=1.0-1.9) و HDL پایین (Or=1.7, 95%Cl=1.3-2.4) داشتند. مردان مبتلا به چاقی شکمی شانس بیشتری جهت ابتلا به هیپرتری گلیسریدمی  (Or=1.8, 95%Cl=1.4-2.3)و پرفشاری خون (Or=1.5, 95%Cl=1.0-2.0) و هیپرکلسترولمی (Or=1.3, 95%Cl=1.0-2.7) داشتند. زنان چاق در مقایسه با زنان طبیعی از شانس بالاتری جهت ابتلا به پرفشار خون (Or=2.5, 95%Cl=1.8-3.4) هیپرکلسترولمی  (Or=1.7, 95%Cl=1.3-2.1) هیپرتری گلیسریدمی (Or=2.6, 95%Cl=2.0-3.3) LDL بالا (Or=1.4, 95%Cl=1.1-1.8) و HDL پایین (Or=1.9, 95%Cl=1.5-2.4) برخوردار بودند. زنان مبتلا به چاقی شکمی بیشتر از زنان طبیعی مستعد ابتلا به هیپرتری گلیسریدمی (Or=1.8, 95%Cl=1.5-2.2) و داشتن HDL پایین (Or=1.6, 95%Cl=1.3-1.9) بودند.نتیجه گیری: یافته ها حاکی از ارتباط چاقی با عوامل خطرساز بیماری های قلبی - عروقی می باشند. این امر نیاز به اجرای برنامه های پیشگیری کننده و تغییر در شیوه زندگی را بیش از پیش آشکار می سازد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عزیزی، فریدون، اسماعیل زاده، احمد، و میرمیران، پروین. (1382). ارتباط چاقی با عوامل خطرساز بیماری های قلبی - عروقی: یک مطالعه اپیدمیولوژیک در تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 5(ضمیمه 4 (ویژه مطالعه قند و لیپید تهران))، 389-397. SID. https://sid.ir/paper/27646/fa

Vancouver: کپی

عزیزی فریدون، اسماعیل زاده احمد، میرمیران پروین. ارتباط چاقی با عوامل خطرساز بیماری های قلبی - عروقی: یک مطالعه اپیدمیولوژیک در تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1382؛5(ضمیمه 4 (ویژه مطالعه قند و لیپید تهران)):389-397. Available from: https://sid.ir/paper/27646/fa

IEEE: کپی

فریدون عزیزی، احمد اسماعیل زاده، و پروین میرمیران، “ارتباط چاقی با عوامل خطرساز بیماری های قلبی - عروقی: یک مطالعه اپیدمیولوژیک در تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 5، no. ضمیمه 4 (ویژه مطالعه قند و لیپید تهران)، pp. 389–397، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27646/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا