مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,415
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

گلایسین رژیم غذایی و بروز پرفشاری خون: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 184

چکیده

 مقدمه : پرفشاری خون یکی از اصلی ترین عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی است. اخیرا ارتباط دریافت رژیمی اسیدهای آمینه با سطح فشار خون مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ارتباط گلایسین دریافتی از رژیم غذایی با بروز پرفشاری خون انجام گرفت.مواد و روش ها: مطالعه حاضر در 2612 نفر از بزرگسالان 35 تا 70 ساله شرکت کننده در مرحله چهارم مطالعه قند و لیپید تهران (1387 تا 1390) که تا مرحله پنجم (1390 تا 1393) این مطالعه پی گیری شده بودند, انجام شد. شرکت کنندگان در مرحله چهارم مطالعه قند و لیپید که دارای داده های کامل تغذیه ای, تن سنجی و فشار خون و فاقد بیماری های پرفشاری خون, قلبی عروقی و سرطان بودند, وارد مطالعه شدند. دریافت گلایسین با استفاده از پرسش نامه تکرر مصرف مواد غذایی محاسبه شد و بروز پرفشاری خون پس از سه سال پی گیری اندازه گیری شد. ارزیابی ارتباط دریافت گلایسین و بروز پرفشاری خون با استفاده از آزمون رگرسیون لجستیک پس از تعدیل اثر مخدوشگرهای احتمالی انجام شد.یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان (42.9 درصد مردان) 47.1±8.3سال بود. بروز پرفشاری خون پس از سه سال پی گیری 365 مورد (14 درصد) بود. پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوش گر احتمالی نسبت شانس (95 درصد فاصله اطمینان) ابتلا به پرفشاری خون در بالاترین سهک دریافت گلایسین نسبت به پایین ترین سهک P for trend=0.040 (0.49-0.96) 0.69 بود.نتیجه گیری: یافته ها حاکی از ارتباط معکوس دریافت بالاتر رژیمی گلایسین و بروز پرفشاری خون است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تیموری، فرشاد، اصغری، گلاله، متقیان، محمد، میرمیران، پروین، و عزیزی، فریدون. (1396). گلایسین رژیم غذایی و بروز پرفشاری خون: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 19(3)، 177-184. SID. https://sid.ir/paper/27690/fa

    Vancouver: کپی

    تیموری فرشاد، اصغری گلاله، متقیان محمد، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. گلایسین رژیم غذایی و بروز پرفشاری خون: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1396؛19(3):177-184. Available from: https://sid.ir/paper/27690/fa

    IEEE: کپی

    فرشاد تیموری، گلاله اصغری، محمد متقیان، پروین میرمیران، و فریدون عزیزی، “گلایسین رژیم غذایی و بروز پرفشاری خون: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 19، no. 3، pp. 177–184، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27690/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button