مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

623
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط فروکتور رژیم غذایی با عوامل خطرساز بیماری های قلبی ـ عروقی در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 272 | صفحه پایان 282

چکیده

 مقدمه: هدف پژوهش کنونی, بررسی وضعیت دریافت فروکتوز رژیم غذایی و ارتباط آن با عوامل خطرساز بیماری های قلبی ـ عروقی در بزرگسالان تهرانی است. مواد و روش ها: مطالعه مقطعی حاضر با استفاده از داده های افراد بزرگسال 19-70 ساله شرکت کننده در مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران انجام شد. داده های مربوط به رژیم غذایی افراد, با استفاده از یک پرسش نامه روا و پایای نیمه کمی بسامد خوراک, با 168 قلم غذایی ارزیابی گردید و مجموع فروکتوز طبیعی موجود در میوه و سبزیجات, و فروکتوز افزودنی موجود در غذاهای صنعتی دارای شیرین کننده های افزودنی, بعنوان فروکتوز کل رژیم غذایی محاسبه گردید. یافته ها: 45% افراد شرکت کننده, مردان با میانگین سنی 40±14 سال و 55%, زنان با میانگین سنی 38±13 سال بودند. میانگین دریافت کل فروکتوز رژیم غذایی در مردان 46.5±24.5 گرم و در زنان 37.3±24.2 گرم در روز بود. ارتباط مثبت معنی دار میان دریافت فروکتوز رژیم غذایی و نمایه توده بدن (β=0.03, P<0.001 به ترتیب در مردان و زنان), دور کمر (β=0.15, 0.10, P<0.001 به ترتیب در مردان و زنان), فشار خون سیستولی ( β=0.09, 0.12, P<0.01به ترتیب در مردان و زنان) و فشار خون دیاستولی ( β=0.13, 0.80, P<0.01به ترتیب در مردان و زنان) و غلظت قند خون ناشتا در مردان (β=0.01, P<0.05) مشاهده شد. نتیجه گیری: دریافت بالای فروکتوز رژیم غذایی می تواند اثرات نامطلوبی بر عوامل خطرساز بیماری های قلبی ـ عروقی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهادران، زهرا، حسینی اصفهانی، فیروزه، میرمیران، پروین، مهران، مهیا، حسین پناه، فرهاد، و عزیزی، فریدون. (1390). ارتباط فروکتور رژیم غذایی با عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 13(3 (مسلسل 57))، 272-282. SID. https://sid.ir/paper/27727/fa

    Vancouver: کپی

    بهادران زهرا، حسینی اصفهانی فیروزه، میرمیران پروین، مهران مهیا، حسین پناه فرهاد، عزیزی فریدون. ارتباط فروکتور رژیم غذایی با عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1390؛13(3 (مسلسل 57)):272-282. Available from: https://sid.ir/paper/27727/fa

    IEEE: کپی

    زهرا بهادران، فیروزه حسینی اصفهانی، پروین میرمیران، مهیا مهران، فرهاد حسین پناه، و فریدون عزیزی، “ارتباط فروکتور رژیم غذایی با عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 13، no. 3 (مسلسل 57)، pp. 272–282، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27727/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button