مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط الگوهای غذایی با سطوح افزایش یافته آنزیم های کبدی: یک بررسی مقطعی در مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 303 | صفحه پایان 311

چکیده

 مقدمه افزایش سطح آنزیم های کبدی به عنوان یک شاخص پیشگویی کننده کبد چرب غیر الکلی شناخته شده است. هدف از این مطالعه مقطعی, شناسایی الگوهای غذایی غالب و ارتباط آن ها با اختلالات آنزیم های کبدی در بزرگسالان تهرانی می باشد. مواد و روش ها در این مطالعه 436 نفر از افراد 19 ساله و بالاتر شرکت کننده در مرحله ششم مطالعه قند و لیپید تهران (1394 تا 1397) مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی دریافت های غذایی با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک نیمه کمی پایا و روا انجام شد. متغیرهای بیوشیمیایی و غلظت آنزیم های کبدی شامل آلانین آمینو ترانسفراز (ALT), آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST), گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) اندازه گیری شد. برای شناسایی الگوهای غذایی غالب از روش تحلیل عاملی استفاده شد. برای تعیین نسبت شانس و فاصله اطمینان 95 درصد سطوح افزایش یافته آنزیم های کبدی (بالاتر از میانه) در ارتباط با الگوهای غذایی از مدل رگرسیون لجستیک استفاده شد. یافته ها سه الگوی غذایی غالب غربی, سالم و سنتی به ترتیب با درصد واریانس 18/31, 8/24 و 5/83 درصد شناسایی شدند. به ازای یک انحراف معیار افزایش در امتیاز الگوی غذایی غربی, نسبت شانس سطوح افزایش یافته آنزیم ALT و نسبت ALT/AST به ترتیب 38 درصد (13/69-1/1=حدود اطمینان 95 درصد) و 37 درصد (1/68-1/12=حدود اطمینان 95 درصد) افزایش یافت. سایر الگوهای غذایی با آنزیم های کبدی رابطه معنی داری نداشتند. نتیجه گیری در مطالعه حاضر, الگوی غذایی غربی با سطوح افزایش یافته آنزیم ALT و ALT/AST ارتباط داشت و الگوهای غذایی سالم و سنتی با سطوح آنزیم های کبدی ارتباط معناداری نشان ندادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فاضلی، هدا، گائینی، زهرا، میرمیران، پروین، حاجی حسینی، رضا، بهادران، زهرا، و عزیزی، فریدون. (1397). ارتباط الگوهای غذایی با سطوح افزایش یافته آنزیم های کبدی: یک بررسی مقطعی در مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 20(6 )، 303-311. SID. https://sid.ir/paper/27748/fa

    Vancouver: کپی

    فاضلی هدا، گائینی زهرا، میرمیران پروین، حاجی حسینی رضا، بهادران زهرا، عزیزی فریدون. ارتباط الگوهای غذایی با سطوح افزایش یافته آنزیم های کبدی: یک بررسی مقطعی در مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1397؛20(6 ):303-311. Available from: https://sid.ir/paper/27748/fa

    IEEE: کپی

    هدا فاضلی، زهرا گائینی، پروین میرمیران، رضا حاجی حسینی، زهرا بهادران، و فریدون عزیزی، “ارتباط الگوهای غذایی با سطوح افزایش یافته آنزیم های کبدی: یک بررسی مقطعی در مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 20، no. 6 ، pp. 303–311، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27748/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button