مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین مصرف غذاهای فوری با کبد چرب غیر الکلی: در مردان یک مطالعه ی مورد-شاهدی

صفحات

 صفحه شروع 22 | صفحه پایان 30

چکیده

 مقدمه: نتایج پژوهش های پیشین نشان داده اند که برخی از اجزای غذایی می توانند با کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) مرتبط باشند, اما مطالعات اندکی به بررسی ارتباط بین دریافت غذاهای فوری و این بیماری پرداخته اند. هدف از این مطالعه ی مورد-شاهدی, بررسی ارتباط بین مصرف غذاهای فوری با NAFLD در مردان بود. مواد و روش ها: این مطالعه بر روی 100 مورد NAFLD و 300 شاهد نرمال همسان شده بر اساس سن در استان یزد انجام گرفت. از تمام افراد, پرسش نامه ی نیمه کمی بسامد خوراک 147 قلمی و پرسش نامه ی ساده فعالیت بدنی جمع آوری شد. قد و وزن افراد به روش استاندارد اندازه گیری شد. کل غذاهای فوری دریافتی از مجموع سوسیس, کالباس, همبرگر و پیتزا به دست آمد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t مستقل, مجذور کای دو و رگرسیون لجستیک انجام شد. یافته ها: میانگین مصرف غذاهای فوری در موردها نسبت به شاهدها بالاتر بود (به ترتیب 7/3± 19/5 در برابر 4/2± 10/5 گرم در روز). مصرف بیشتر غذاهای فوری به میزان قابل توجهی با مصرف بیشتر انرژی, پروتئین, کل چربی, اسیدهای چرب اشباع, کلسترول, کولا, آب میوه های صنعتی و گوشت قرمز و مصرف کمتر میوه ها, سبزی ها, حبوبات و لبنیات در ارتباط بود. مصرف بیشتر غذاهای فوری با افزایش خطر NAFLD همراه بود (نسبت شانس 3/83؛ فاصله اطمینان 95%: 7/97-1/84, 0/0001=P). این ارتباط پس از تعدیل برای عوامل مخدوش کننده ی سن, سیگار کشیدن, فعالیت بدنی, نمایه ی توده ی بدنی و انرژی دریافتی, با اندکی کاهش در نسبت شانس, معنی دار باقی ماند (نسبت شانس 3/31؛ فاصله اطمینان 95%: 8/38-1/31, 0/009=P). نتیجه گیری: براساس نتایج مطالعه ی حاضر, رابطه ی مثبت قابل توجهی بین دریافت غذاهای فوری و خطر NAFLD در مردان وجود دارد. تحقیقات بیشتر در زمینه ی عوارض احتمالی مصرف غذاهای فوری مورد نیاز است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

توکلی، حمیدرضا، رحمتی نجار کلائی، فاطمه، ملکمی، اسماء، و دیزوی، علیرضا. (1397). ارتباط بین مصرف غذاهای فوری با کبد چرب غیر الکلی: در مردان یک مطالعه ی مورد-شاهدی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 20(1 )، 22-30. SID. https://sid.ir/paper/27914/fa

Vancouver: کپی

توکلی حمیدرضا، رحمتی نجار کلائی فاطمه، ملکمی اسماء، دیزوی علیرضا. ارتباط بین مصرف غذاهای فوری با کبد چرب غیر الکلی: در مردان یک مطالعه ی مورد-شاهدی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1397؛20(1 ):22-30. Available from: https://sid.ir/paper/27914/fa

IEEE: کپی

حمیدرضا توکلی، فاطمه رحمتی نجار کلائی، اسماء ملکمی، و علیرضا دیزوی، “ارتباط بین مصرف غذاهای فوری با کبد چرب غیر الکلی: در مردان یک مطالعه ی مورد-شاهدی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 20، no. 1 ، pp. 22–30، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27914/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button