مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

802
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرتوفرابنفش بر ریحان (Ocimum basilicum L) و فعالیت ضد میکروبی روغن های اسانسی آن

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 22

چکیده

 گیاهانی که تحت تابش اشعه فرابنفش قرار می گیرند از نظر بیوشیمی, فیزیولوژی, مورفولوژی, ساختمان و محصول به طور کمی و کیفی در بین گونه ها از خود تفاوت هایی نشان می دهند. به طور طبیعی گیاهان روزنه و به طور فصلی تحت شرایط تابش اشعه های مختلف قرار می گیرند. خطر افزایش اشعه فرابنفش در اثر تخریب لایه اوزونی و تاثیر آن بر گیاهان, انجام یافتن تحقیقات در این باره را ایجاب می کند. تأثیر ضد میکروبی روغن های اسانسی ریحان از سالیان پیش شناخته شده, ولی مطالعه ای روی افزایش تأثیر ضد میکروبی ریحان اشعه انجام نشده است.روغن های اسانسی ریحان به وسیله تقطیر با آب استخراج و توسط گاز کروماتوگراف آزمایش و به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. بیش از 31 ترکیب در روغن استخراج شده شناسایی گردید. ریحان کشت شده در شرایط in-vitro در مرحله گل دهی به وسیله لامپ فرابنفش تحت پرتوتابی قرار گرفت و روغن های اسانسی آن نیز به روش فوق استخراج گردید. ترکیبات اصلی روغن فرار گروه شاهد عبارت بودند از:Estragol 33.2 درصد, neral 5.7 درصد, geranial 9 درصد و β caryophylene- 8.4 درصد, در گروه اشعه دیده, ترکیبات اصلی روغن فرار به طور قابل ملاحظه متفاوت و چنین بود: estragol 21.6 درصد, neral 8.7 درصد, geraniol 1.5 درصد, geranial 17.1 درصد,-selinene β 10.7 درصد, aromadendrene 9.2 درصد. این ترکیبات با تاثیر ضد میکروبی شان در برابر سه پاتوژن E.coli و S.aureus و C.albicans مطالعه, بررسی و مقایسه شدند. روغن های فرار ریحان تحت تابش اشعه فرابنفش در برابر S.aureus و C.albicans تأثیر ضد میکروبی بیشتری از خود نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسولی، ایرج، و میرزاتونی، آناهید. (1379). اثر پرتوفرابنفش بر ریحان (Ocimum basilicum L) و فعالیت ضد میکروبی روغن های اسانسی آن. دانشور پزشکی، 8(30)، 17-22. SID. https://sid.ir/paper/30481/fa

    Vancouver: کپی

    رسولی ایرج، میرزاتونی آناهید. اثر پرتوفرابنفش بر ریحان (Ocimum basilicum L) و فعالیت ضد میکروبی روغن های اسانسی آن. دانشور پزشکی[Internet]. 1379؛8(30):17-22. Available from: https://sid.ir/paper/30481/fa

    IEEE: کپی

    ایرج رسولی، و آناهید میرزاتونی، “اثر پرتوفرابنفش بر ریحان (Ocimum basilicum L) و فعالیت ضد میکروبی روغن های اسانسی آن،” دانشور پزشکی، vol. 8، no. 30، pp. 17–22، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/30481/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button