مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,145
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر عصاره سیر بر درجه حرارت و وزن خرگوش های آلوده شده با سالمونلا تایفی موریوم و بررسی آزمایشگاهی اثر ممانعت کنندگی آن بر باکتری

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 22

چکیده

 یکی از باکتری هایی که به طور شایع در انسان ایجاد مسمومیت غذایی می کند, باکتری سالمونلاتایفی موریوم است که گسترش جهانی دارد. این باکتری که با مکانیسم بیماری زایی بسیار پیچیده, مقاومت زیادی در شرایط نامساعد از خود نشان می دهد می تواند آنتروکولیت, سپتی سمی و تب روده ای ایجاد کند. از طرف دیگر درمان های دارویی متداول علیه سالمونلاتایفی موریوم با مشکل مواجه شده است. مقاومت میکروبی و آثار جانبی در داروهای متداول از عللی است که باعث شده تا سالمونلوزیس ناشی از سالمونلاتایفی موریوم به یک مشکل عمده بهداشتی در جهان تبدیل شود. از طرفی, سیر گیاهی است که سال ها مورد توجه و مطالعه پژوهشگران قرار گرفته و آثار درمانی فراوانی برای آن ذکر گردیده است. عصاره کلروفرمی سیر همدان با غلظت های40mg/kg ,20mg/kg ,10mg/kg  به گروه های مطالعاتی که خرگوش های سفید آزمایشگاهی بودند و در شرایط استاندارد زندگی می کردند, به صورت خوراکی داده شد. قبل از آن آلوده سازی حیوانات در گروه های مختلف با غلظت های 109 , 1010 ,1011 باکتری در هر میلی لیتر از محیط کشت توسط سالمونلاتایفی موریوم انجام شده بود. وزن حیوانات و درجه حرارت بدن آن ها از طریق رکتوم از یک روز قبل از آلوده سازی تا شش روز بعد از درمان اندازه گیری شد. در کنار این آزمایش ها, قطر هاله بازدارندگی از رشد نیز سنجیده شد. نتایج توسط نرم افزار SPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس بررسی گردید.به عنوان یک نتیجه گیری کلی, سیر توانسته بود در کاهش درجه حرارت بدن حیوانات و جلوگیری از کاهش وزن آن ها به طور معنادار تاثیر بگذارد (P<0.05) و میانگین قطر هاله تشکیل شده طی چهار مرحله 17 میلی متر گردید. پیشنهاد می شود مطالعاتی بر روی ماده موثر سیر و مکانیسم اثر آن علیه سالمونلا تایفی موریوم صورت گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جعفری، حسین، نیاکان، محمد، شهیدی، مینو، و قره باغی، رضا. (1381). ارزیابی‌ اثر عصاره‌ سیر بر درجه‌ حرارت‌ و وزن‌ خرگوش های‌ آلوده‌ شده‌ با سالمونلا تایفی‌ موریوم‌ و بررسی‌ آزمایشگاهی‌ اثر ممانعت کنندگی‌ آن‌ بر باکتری‌. دانشور پزشکی، 9(40)، 17-22. SID. https://sid.ir/paper/30983/fa

Vancouver: کپی

جعفری حسین، نیاکان محمد، شهیدی مینو، قره باغی رضا. ارزیابی‌ اثر عصاره‌ سیر بر درجه‌ حرارت‌ و وزن‌ خرگوش های‌ آلوده‌ شده‌ با سالمونلا تایفی‌ موریوم‌ و بررسی‌ آزمایشگاهی‌ اثر ممانعت کنندگی‌ آن‌ بر باکتری‌. دانشور پزشکی[Internet]. 1381؛9(40):17-22. Available from: https://sid.ir/paper/30983/fa

IEEE: کپی

حسین جعفری، محمد نیاکان، مینو شهیدی، و رضا قره باغی، “ارزیابی‌ اثر عصاره‌ سیر بر درجه‌ حرارت‌ و وزن‌ خرگوش های‌ آلوده‌ شده‌ با سالمونلا تایفی‌ موریوم‌ و بررسی‌ آزمایشگاهی‌ اثر ممانعت کنندگی‌ آن‌ بر باکتری‌،” دانشور پزشکی، vol. 9، no. 40، pp. 17–22، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/30983/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button