مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,407
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

893
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب اسانس و آثار آنتی باکتریال عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه آویشن باریک (Ziziphora clinopodiodes: LAM) بر باکتری های منتخب

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 22

کلیدواژه

(Ziziphora clinopodioides (LAMQ3

چکیده

 مقدمه: آویشن باریک یکی از گیاهان دارویی است که به نام علمی Ziziphora clinopodioides (LAM) شناخته می شود. در کتب طب سنتی, خاصیت ضدعفونی کننده و استفاده درمانی در بعضی بیماری های عفونی برای آن ذکر شده است. به دنبال جستجوی مواد ضدمیکروبی موثر از منابع گیاهی, در این تحقیق اثر ضدمیکروبی مواد مستخرجه از گیاه آویشن باریک در شرایط آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفته و اسانس آن برای شناسایی ترکیبات متشکله تجزیه شده است.مواد و روش ها: عصاره هیدروالکلی 50 گرم از گیاه با حلال متانولی 70 درصد به روش خیساندن استخراج گردید و اسانس به روش تقطیر با آب از 100 گرم پودر خشک گیاه گرفته شد. بهره اسانس 0.96w/w درصد بود. میکروارگانیسم های مورد بررسی, شامل استافیلوکوکوس ارئوس (ATCC25923), استرپتوکوکوس پیوژنز (PTCC1470), اشریشیاکلی (PTCC1269), کلبسیلا پنومونیه (PTCC1053), سالمونلاتیفی موریوم (PTCC1609) و سودوموناس آئروجینوزا (PTCC1430) بودند. اثر ضدمیکروبی عصاره, ابتدا با روش آگار دیفیوژن از چاهک و اسانس به روش دیسک دیفیوژن در محیط مولر- هینتون آگار مورد آزمایش قرار گرفت. سپس MIC و MBC مواد استخراج شده به روش استاندارد ماکروبراث دایلوشن در محیط مولر- هینتون براث تعیین گردید. ترکیبات متشکله اسانس با استفاده از دستگاه های GC و GC/MS و ستون DB-5 سی متری جداسازی و شناسایی شد.نتایج: عصاره متانولی در غلظت 25mg/well موجب توقف رشد دو باکتری گرم مثبت مورد آزمایش گردید, ولی بر چهار باکتری گرم منفی, اثر بازدارنده نداشت. قطر منطقه توقف رشد برای استافلیکوکوس ارئوس 20mm و در مورد استرپتوکوکوس پیوژنز 22mm بود. MIC و MBC عصاره برای استافیلوکوکوس ارئوس به ترتیب 15mg/ml و 31mg/ml بود و در مورد استرپتوکوکوس پیوژنز MIC و MBC به ترتیب 15mg/ml و 31mg/ml تعیین شد. اسانس موجب توقف رشد همه باکتری های مورد آزمایش گردید و اثر آن بر سالمونلاتیفی موریوم و استرپتوکوکوس پیوژنز بیش ترین بود. قطر منطقه توقف رشد در اطراف دیسک های کاغذی محتوی 20ml اسانس برای استافیلوکوکوس ارئوس 24mm, استرپتوکوکوس پیوژنز 27mm, اشریشیاکلی 17mm, کلبسیلا پنومونیه 21mm, سالمونلاتیفی موریوم 28mm و سودوموناس آئروجینوزا 13mm به دست آمد. همچنین MIC اسانس برای استافیلوکوکوس ارئوس (900 mg/ml), استرپتوکوکوس پیوژنز (450 mg/ml), اشریشیاکلی (1800 mg/ml), کلبسیلا پنومونیه (900 mg/ml), سالمونلاتیفی موریوم (225 mg/ml) و سودوموناس آئروجینوزا (1800 mg/ml) تعیین شد. دستگاه های گازکروماتوگرافی و گازکروماتوگرافی متصل به طیف نگار جرمی, 22 ترکیب متفاوت را در اسانس جداسازی و شناسایی کرد که از بین آن ها 5 ترکیب بیش از 73 درصد اسانس را تشکیل می داد که به ترتیب, شامل پولگون (29.3 درصد), پارامنتا-3-ان-8-اول (19.1 درصد), نئو-منتول (11.6 درصد), پیپری تنون (9.4 درصد) و 1 و 8 سینئول (4.5 درصد) است.بحث و نتیجه گیری: یافته های تحقیق حاضر نشان می دهد که گیاه آویشن باریک, دارای اثر ضدمیکروبی علیه انواعی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی است و تاثیر آن بر سالمونلا شدیدتر است. این نتیجه گیری می تواند برای استفاده های گیاه در طب سنتی, صنایع غذایی و کاربردهای درمانی جدید مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

چیت ساز، محسن، پرگر، افسانه، ناصری، محسن، کمالی نژاد، محمد، بازرگان، مریم، منصوری، صادق، و انصاری، فریبا. (1386). ترکیب اسانس و آثار آنتی باکتریال عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه آویشن باریک (Ziziphora clinopodiodes: LAM) بر باکتری های منتخب. دانشور پزشکی، 14(68)، 15-22. SID. https://sid.ir/paper/31201/fa

Vancouver: کپی

چیت ساز محسن، پرگر افسانه، ناصری محسن، کمالی نژاد محمد، بازرگان مریم، منصوری صادق، انصاری فریبا. ترکیب اسانس و آثار آنتی باکتریال عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه آویشن باریک (Ziziphora clinopodiodes: LAM) بر باکتری های منتخب. دانشور پزشکی[Internet]. 1386؛14(68):15-22. Available from: https://sid.ir/paper/31201/fa

IEEE: کپی

محسن چیت ساز، افسانه پرگر، محسن ناصری، محمد کمالی نژاد، مریم بازرگان، صادق منصوری، و فریبا انصاری، “ترکیب اسانس و آثار آنتی باکتریال عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه آویشن باریک (Ziziphora clinopodiodes: LAM) بر باکتری های منتخب،” دانشور پزشکی، vol. 14، no. 68، pp. 15–22، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/31201/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button