مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

799
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

488
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان لیپوپروتئین های سرمی پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی Litopenaeus vannamei در افراد سالم بدون اختلالات لیپیدی

صفحات

 صفحه شروع 283 | صفحه پایان 292

چکیده

 زمینه: مصرف متناسب میگو در افراد بدون اختلالات چربی خون, بر روی پروفایل لیپوپروتئین های سرمی آنها اثری ندارد. از این رو, میگو به عنوان غذای سالم در دستورالعمل های غذایی قلب سالم پیشنهاد شده است. اما تاکنون اثر مصرف میگوی پرورشی بر روی پروفایل لیپوپروتئین های افراد طبیعی مورد پژوهش قرار نگرفته است.مواد و روش ها: در یک مطالعه نیمه تجربی, از 25 کارگر سالم یک شرکت پرورش میگو در استان بوشهر که یک برنامه غذایی منظم فاقد مصرف مواد غذایی دریایی داشتند, خون گیری به عمل آمد. در زمان برداشت میگوی پرورشی, برنامه غذایی آنها تغییر کرده به ‎صورتی که سه بار در هفته میگوی پرورشی وانامی به میزان 300 گرم در روز مصرف می کردند. پس از 6 هفته, دوباره این افراد از لحاظ پروفایل لیپیدی تحت بررسی قرار گرفتند.یافته ها: در 6 هفته پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی, در سطح تری گلیسرید و HDL کلسترول خون تغییر مشاهده نشد (P>0.05) ولی سطح کلسترول تام,LDL  کلسترول, نسبت کلسترول تام به HDL کلسترول و نسبتLDL  کلسترول به HDL کلسترول افزایش یافت (P<0.0001).نتیجه گیری: مصرف میگوی پرورشی وانامی می تواند سطوح کلسترول تام و LDL کلسترول را در افراد سالم را افزایش دهد. از این رو, با تمام سودمندی هایی که مصرف میگو در یک برنامه غذایی قلب سالم دارد, مصرف میگوی پرورشی برای افراد با اختلالات چربی و بیماری ‎های قلبی عروقی فعلا توصیه نمی شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، فرزانه، نجف پوربوشهری، سعید، میرزایی، کامران، سنجیده، زهرا، امیری، زهرا، بنه گزی، بهنوش، خوشکار، سیدمحمد، و نبی پور، ایرج. (1391). بررسی میزان لیپوپروتئین های سرمی پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی Litopenaeus vannamei در افراد سالم بدون اختلالات لیپیدی. طب جنوب، 15(4)، 283-292. SID. https://sid.ir/paper/34142/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی فرزانه، نجف پوربوشهری سعید، میرزایی کامران، سنجیده زهرا، امیری زهرا، بنه گزی بهنوش، خوشکار سیدمحمد، نبی پور ایرج. بررسی میزان لیپوپروتئین های سرمی پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی Litopenaeus vannamei در افراد سالم بدون اختلالات لیپیدی. طب جنوب[Internet]. 1391؛15(4):283-292. Available from: https://sid.ir/paper/34142/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه یوسفی، سعید نجف پوربوشهری، کامران میرزایی، زهرا سنجیده، زهرا امیری، بهنوش بنه گزی، سیدمحمد خوشکار، و ایرج نبی پور، “بررسی میزان لیپوپروتئین های سرمی پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی Litopenaeus vannamei در افراد سالم بدون اختلالات لیپیدی،” طب جنوب، vol. 15، no. 4، pp. 283–292، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34142/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button