مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,212
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,453
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکی پونه کوهی، مروه تلخ، زرشک وحشی، چای کوهی

صفحات

 صفحه شروع 240 | صفحه پایان 244

چکیده

 سابقه و هدف: گیاهان دارویی به دلیل طبیعی بودن, خطرات و عوارض کم, دردسترس و ارزان بودن نسبت به داروهای سنتتیک, مصرف زیادی توسط مردم دارند. بروز مقاومت های دارویی علیه داروهای ضد میکروبی شیمیایی, سبب شده است که در سال های اخیر به استفاده از گیاهان دارویی در درمان عفونتها توجه زیادی شود. هدف این تحقیق, بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکی پونه کوهی, مروه تلخ, زرشک وحشی, چای کوهی بود.مواد و روش ها: عصاره هیدروالکلی 4 گونه گیاه بومی شهرستان فسا-فارس, با نام های پونه کوهی از جنسZiziphora , چای کوهی از جنسStachys , مروه تلخ از جنس Teucrium و زارچ یا زرشک وحشی از جنس Barberry استخراج گردید. اثرات ضد باکتریایی این گیاهان توسط روش انتشار از دیسک و تهیه رقت های متوالی ارزیابی شد. به منظور کنترل و استاندارد بودن روش, از دیسک های انتی بیوتیکی و سویه های استاندارد باکتریال استفاده شد.یافته ها: رقت 1.8 از عصاره گیاه مروه تلخ و رقت 1.4 از عصاره گیاه زارچ در روش تهیه رقت متوالی اثرات مهارکنندگی رشد داشتند. ارزیابی نتایج روش انتشار از دیسک نیز در مقایسه با دیسک های آنتی بیوتیک, تاثیر این دو گیاه را در مقایسه با دیسک های آموکسی سیلین, سیپروفلوکساسین, ونکومایسین و ایمی پنم, در مقابله با رشد دو سویه E.coli ATCC 25922 و S.aureus ATCC 25923, نشان داد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه و مطالعات دیگران نشان می دهد که عصاره های گیاهان دارویی می توانند جایگزین داروهای شیمیایی برای درمان عفونت ها شوند. البته همه اثرات این عصارها باید در in vitro و in vivo به دقت بررسی شوند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مشکی باف، محمدحسن، عبدالهی، عباس، فصیحی رامندی، سیدمهدی، عدنانی ساداتی، سیدجعفر، مروج، علی، و حاتمی، شیوا. (1389). اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکی پونه کوهی, مروه تلخ, زرشک وحشی, چای کوهی. کومش، 11(4 (پیاپی 36))، 240-244. SID. https://sid.ir/paper/355853/fa

Vancouver: کپی

مشکی باف محمدحسن، عبدالهی عباس، فصیحی رامندی سیدمهدی، عدنانی ساداتی سیدجعفر، مروج علی، حاتمی شیوا. اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکی پونه کوهی, مروه تلخ, زرشک وحشی, چای کوهی. کومش[Internet]. 1389؛11(4 (پیاپی 36)):240-244. Available from: https://sid.ir/paper/355853/fa

IEEE: کپی

محمدحسن مشکی باف، عباس عبدالهی، سیدمهدی فصیحی رامندی، سیدجعفر عدنانی ساداتی، علی مروج، و شیوا حاتمی، “اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکی پونه کوهی, مروه تلخ, زرشک وحشی, چای کوهی،” کومش، vol. 11، no. 4 (پیاپی 36)، pp. 240–244، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/355853/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button