مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,035
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

703
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره آبی زرشک سیاه (Berberis integerrima) بر کبدچرب و میزان تری? گلیسیرید خون

صفحات

 صفحه شروع 1141 | صفحه پایان 1149

چکیده

 مقدمه: امروزه افزایش چربی خون و کبد چرب یک معضل شایع شهرنشینی محسوب می گردد. گیاهان دارویی با توجه به اثرات مفید دارویی جایگاه ویژه ای درسلامت جوامع دارند. لذا این مطالعه به منظور تاثیر عصاره زرشک سیاه Berberis integerrima بر میزان تری گلیسیرید خون و بهبود کبد چرب انجام شد. روش بررسی: این مطالعه تحقیقی از نوع مداخله ای در بازه زمانی فروردین 95 تا فروردین 96, روی 188 بیمار دارای هیپرتری گلیسیریدمی (108 مرد, 80 زن) با گستره سنی 70-20 سال و 21 بیمارکه دارای عارضه کبد چرب بودند, انجام شد. بیماران به مدت 45 تا 60 روز بدون تغییر در رژیم غذایی, فعالیت ورزشی و مصرف هرگونه داروی پایین آورنده چربی خون هر شب قبل از خواب 250-200 میلی لیتر از عصاره آبی زرشک تازه استفاده کردند. پس از 60 روز میزان تری گلیسیرید از طریق آزمایش خون و کبد چرب از طریق سونوگرافی ارزیابی شد. از نرم افزارspss Inc., Chicago, IL; version 16 و آزمون های آماری t-test و Wilcoxon جهت آنالیز نتایج: استفاده و مقادیر (P < 0. 05) معنادار در نظرگرفته شد نتایج: میزان تری گلیسیرید خون در مردان قبل وبعد از مصرف عصاره آبی زرشک به ترتیب 34 ± 292 میلی گرم در دسی لیتر و 31 ± 200 میلی گرم در دسی لیتر بود در حالی که در زنان قبل وبعد از مصرف آب زرشک به ترتیب 31 ± 258 میلی گرم در دسی لیتر و 30 ± 175 میلی گرم در دسی لیتر بود که کاهش معناداری درهردو جنس نشان داد (05/0(P=. از 21 بیمار دارای کبد چرب پس از مصرف آب زرشک, 6 مورد دارای درجه II که به درجه I و 15 مورد درجه I به حالت نرمال تغییر وضعیت دادند (05/0p=). نتیجه گیری: با توجه به نتایج: حاضر عصاره زرشک سیاه کاهش معناداری درچربی خون و بهبود کبد چرب ایجاد می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، سیدموسی الرضا، و موسوی، سیدعبدالمجید. (1398). بررسی اثر عصاره آبی زرشک سیاه (Berberis integerrima) بر کبدچرب و میزان تری? گلیسیرید خون. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 27(1 )، 1141-1149. SID. https://sid.ir/paper/35818/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی سیدموسی الرضا، موسوی سیدعبدالمجید. بررسی اثر عصاره آبی زرشک سیاه (Berberis integerrima) بر کبدچرب و میزان تری? گلیسیرید خون. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1398؛27(1 ):1141-1149. Available from: https://sid.ir/paper/35818/fa

    IEEE: کپی

    سیدموسی الرضا محمدی، و سیدعبدالمجید موسوی، “بررسی اثر عصاره آبی زرشک سیاه (Berberis integerrima) بر کبدچرب و میزان تری? گلیسیرید خون،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 27، no. 1 ، pp. 1141–1149، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35818/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button