Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

448
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی، فعالیت های مهارکنندگی آنزیم های آلفا آمیلازی و آلفا گلوکوزیدازی و اثرات آنتی اکسیدانتی جوشانده، دم کرده و عصاره هیدروالکلی گیاه دارویی پونه سای البرزی (Nepeta racemosa)

صفحات

 صفحه شروع 90 | صفحه پایان 105

چکیده

 زمینه گیاه پونه البرزی (Nepeta racemosa), یکی از مهم ترین گیاهان متعلق به جنس پونه سا است که در طب سنتی استفاده های فراوانی از آن گزارش شده است. در این مطالعه, محتوای فیتوشیمیایی و پتانسیل های آنتی اکسیدانتی و ضد دیابتی جوشانده, دم کرده و عصاره هیدروالکلی این گیاه مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها محتوای فنلی تام نمونه ها, از روش فولین-سیوکالتو, با اندکی تغییرات تعیین گردید. برای فعالیتهای آنتی اکسیدانی و محتوای ساپونینی عصاره ها, به ترتیب از روش های قدرت مهاری رادیکال های آزاد (DPPH) و وانیلین-سولفوریک اسید استفاده گردیدند. همچنین, میزان فعالیت مهارکنندگی آن ها بر روی دو آنزیم آلفا-آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز), بر اساس روش استاندارد انجام گرفتند. یافته ها بررسی محتواهای فنلی و فلاونوئیدی نمونه ها نشان داد که جوشانده آن, به ترتیب با دارا بودن 8/222 میلی گرم معادل گالیک اسید بر گرم خشک عصاره و 8/87 میلی گرم معادل کوئرستین بر گرم خشک عصاره می باشد. در مورد محتوای ساپونینی, عصاره هیدروالکلی با مقدار 9/41 میلی گرم معادل ساپونین کوئیلاجا بر گرم خشک عصاره, دارای بالاترین محتوا بود. بررسی خواص آنتی اکسیدانتی گیاه با روش های DPPH و FRAP, پتانسیل بالای جوشانده را در مقایسه با نمونه های دیگر نشان داد. بررسی اثرات مهاری آن ها بر فعالیت دو آنزیم آلفا-آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز, نشان دهنده قدرت بالاتر جوشانده گیاه و به ترتیب برابر 45/9 و 57/33 میکرومول معادل آکاربوز بر گرم خشک عصاره بود. نتیجه گیری با توجه به این نتایج مشخص گردید که گیاه پونه البرزی دارای قدرت آنتی اکسیدانتی و ضد دیابتی بالایی است و میزان این خواص نسبت مستقیمی با مقدار محتوای فنلی و فلاونوئیدی آن دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ضرابی، محمدمهدی، اصغری، بهور، مریم آبادی، عمار، محبی، غلامحسین، و رشوند، سعید. (1398). بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی, فعالیت های مهارکنندگی آنزیم های آلفا آمیلازی و آلفا گلوکوزیدازی و اثرات آنتی اکسیدانتی جوشانده, دم کرده و عصاره هیدروالکلی گیاه دارویی پونه سای البرزی (Nepeta racemosa). طب جنوب، 22(2 )، 90-105. SID. https://sid.ir/paper/361239/fa

Vancouver: کپی

ضرابی محمدمهدی، اصغری بهور، مریم آبادی عمار، محبی غلامحسین، رشوند سعید. بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی, فعالیت های مهارکنندگی آنزیم های آلفا آمیلازی و آلفا گلوکوزیدازی و اثرات آنتی اکسیدانتی جوشانده, دم کرده و عصاره هیدروالکلی گیاه دارویی پونه سای البرزی (Nepeta racemosa). طب جنوب[Internet]. 1398؛22(2 ):90-105. Available from: https://sid.ir/paper/361239/fa

IEEE: کپی

محمدمهدی ضرابی، بهور اصغری، عمار مریم آبادی، غلامحسین محبی، و سعید رشوند، “بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی, فعالیت های مهارکنندگی آنزیم های آلفا آمیلازی و آلفا گلوکوزیدازی و اثرات آنتی اکسیدانتی جوشانده, دم کرده و عصاره هیدروالکلی گیاه دارویی پونه سای البرزی (Nepeta racemosa)،” طب جنوب، vol. 22، no. 2 ، pp. 90–105، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361239/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا