Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

555
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

484
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی محتوای تام فنولی، اثرات آنتی اکسیدانت و مهار آنزیم تیروزیناز عصاره های تهیه شده از گونه های Stachys در ایران

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 199

چکیده

 زمینه با توجه به اهمیت گونه های جنس Stachys در ایران و اثرات بیولوژیک مهم آن, در این مطالعه سه گونه مختلف آن شامل Stachys benthamiana Boiss, St. aucheri Benth و St. inflata Benth از نواحی مختلف ایران جمع آوری گردیدند و عصاره های متانولی, متانول 80 درصد و دی کلرومتانی جهت ارزیابی میزان فعالیت بازدارندگی رادیکال های آزاد, محتوای تام فنولی و مهار آنزیم تیروزیناز مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها فعالیت آنتی اکسیدانتی با استفاده از آزمون بازداری رادیکال آزاد با استفاده از معرف 2 و 2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH), مقدار تام فنول با روش رنگ سنجی فولین سیو کالتو و اثر مهاری عصاره ها بر آنزیم تیروزیناز مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها بررسی محتوای فنولی این عصاره ها بیانگر محتوای بالای ترکیبات فنولی (میلی گرم اکی والان گالیک اسید/ 1 گرم گیاه خشک) به ترتیب کاهش در عصاره متانول 80 درصد (7/139-5/98) عصاره متانولی (7/54-8/36) و در عصاره دی کلرومتانی (9/44-9/17) می باشد. به علاوه قدرت فعالیت آنتی اکسیدانی با میزان محتوای تام فنولی در ارتباط مستقیم می باشد و عصاره های متانول 80 درصد ببیشترین محتوای فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانت را دارا می باشند. بررسی فعالیت مهاری آنزیم تیروزیناز نشان دهنده قدرت مهاری قابل توجه عصاره های دی کلرومتانی گونه St. inflata می باشد (IC50 معادل 6/0± 4/5 میکرو مولار است). نتیجه گیری با توجه به مطالعات پیشین فعالیت مهاری آنزیم تیروزیناز این گیاهان عمدتا به واسطه حضور ترکیبات کمتر قطبی می باشند و احتمالا این ترکیبات با میزان بیشتری در عصاره دی کلرومتانی St. inflatai نسبت به دو گونه دیگر, یافت می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ادراکی، نجمه، اسدالهی، مجتبی، همتیان، هاجر، خوشنویس زاده، مهدی، فیروزی، امیدرضا، ساختمان، امیرحسین، و جاسبی، امیررضا. (1398). بررسی محتوای تام فنولی, اثرات آنتی اکسیدانت و مهار آنزیم تیروزیناز عصاره های تهیه شده از گونه های Stachys در ایران. طب جنوب، 22(4 )، 191-199. SID. https://sid.ir/paper/361387/fa

    Vancouver: کپی

    ادراکی نجمه، اسدالهی مجتبی، همتیان هاجر، خوشنویس زاده مهدی، فیروزی امیدرضا، ساختمان امیرحسین، جاسبی امیررضا. بررسی محتوای تام فنولی, اثرات آنتی اکسیدانت و مهار آنزیم تیروزیناز عصاره های تهیه شده از گونه های Stachys در ایران. طب جنوب[Internet]. 1398؛22(4 ):191-199. Available from: https://sid.ir/paper/361387/fa

    IEEE: کپی

    نجمه ادراکی، مجتبی اسدالهی، هاجر همتیان، مهدی خوشنویس زاده، امیدرضا فیروزی، امیرحسین ساختمان، و امیررضا جاسبی، “بررسی محتوای تام فنولی, اثرات آنتی اکسیدانت و مهار آنزیم تیروزیناز عصاره های تهیه شده از گونه های Stachys در ایران،” طب جنوب، vol. 22، no. 4 ، pp. 191–199، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361387/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا