مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

310
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

466
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط اسیدهای چرب پلاسما و رژیم غذایی با بیان ژن اُمنتین در بافت چربی احشایی و زیرجلدی

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 137

کلیدواژه

اسید چرب اشباع (SFA)Q1
اسید چرب تک غیراشباع (MUFA)Q1
اسید چرب چند غیراشباع (PUFA)Q1

چکیده

 مقدمه: اُمنتین آدیپوکینی است که دارای اثرات ضدالتهابی بوده و منجر به کاهش مقاومت به انسولین می گردد, بنابراین, می تواند در پیشگیری از بیماری های قلبیعروقی و دیابت نقش مهمی داشته باشد. هدف مطالعه ی حاضر, بررسی ارتباط غلظت پلاسمایی و دریافت اسیدهای چرب با بیان ژن اُمنتین در بافت چربی احشایی و زیرجلدی بود. مواد و روش ها: بافت چربی احشایی و زیرجلدی و خون ناشتا از 50 فرد چاق و 47 فرد غیرچاق بزرگ سال که تحت جراحی شکم قرار گرفته بودند, جمع آوری شد. دریافت های غذایی از طریق پرسش نامه بسامد خوراک ارزیابی گردید. میزان بیان نسبی ژن اُمنتین در بافت های چربی با روش Real-Time PCR و اسیدهای چرب پلاسما با روش کروماتوگرافی گازی تعیین شد. یافته ها: بیان ژن اُمنتین در بافت چربی احشایی افراد غیرچاق بالاتر از افراد چاق بود, درحالی که در بافت چربی زیرجلدی تفاوتی مشاهده نشد. بیان ژن اُمنتین در بافت چربی احشایی با اسیدهای چرب تک غیراشباع رژیم غذایی (0/394β = و 0/011P=) در افراد چاق و نسبت پلاسمایی اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 (0/385β = و 0/029P=) در افراد غیرچاق پس از تعدیل مخدوشگرها ارتباط مستقیم نشان داد. ارتباطی بین اسیدهای چرب دریافتی و پلاسمایی با بیان ژن اُمنتین در بافت چربی زیرجلدی مشاهده نشد. نتیجه گیری: دریافت غذایی اسیدهای چرب تک غیراشباع افراد چاق و نسبت پلاسمایی اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 افراد غیرچاق با بیان ژن اُمنتین در بافت چربی احشایی ارتباط مستقیم داشت. بنابراین, به نظر می رسد که افزایش دریافت اسیدهای چرب تک غیراشباع به واسطه ی افزایش بیان ژن اُمنتین می تواند در بهبود چاقی و عوارض مرتبط با آن در ارتباط باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصرتی اسکویی، محمد، صفریان، محمد، یوزباشیان، عماد، اصغری، گلاله، زرکش، مریم، عقیلی مقدم، نازنین سادات، هدایتی، مهدی، میرمیران، پروین، و خلج، علیرضا. (1398). ارتباط اسیدهای چرب پلاسما و رژیم غذایی با بیان ژن اُمنتین در بافت چربی احشایی و زیرجلدی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 21(3 )، 123-137. SID. https://sid.ir/paper/363207/fa

    Vancouver: کپی

    نصرتی اسکویی محمد، صفریان محمد، یوزباشیان عماد، اصغری گلاله، زرکش مریم، عقیلی مقدم نازنین سادات، هدایتی مهدی، میرمیران پروین، خلج علیرضا. ارتباط اسیدهای چرب پلاسما و رژیم غذایی با بیان ژن اُمنتین در بافت چربی احشایی و زیرجلدی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1398؛21(3 ):123-137. Available from: https://sid.ir/paper/363207/fa

    IEEE: کپی

    محمد نصرتی اسکویی، محمد صفریان، عماد یوزباشیان، گلاله اصغری، مریم زرکش، نازنین سادات عقیلی مقدم، مهدی هدایتی، پروین میرمیران، و علیرضا خلج، “ارتباط اسیدهای چرب پلاسما و رژیم غذایی با بیان ژن اُمنتین در بافت چربی احشایی و زیرجلدی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 21، no. 3 ، pp. 123–137، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363207/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button