مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

345
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

477
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط دریافت چربی رژیم غذایی از منابع مختلف با بیان ژن لپتین در بافت چربی احشایی و زیر جلدی در افراد بزرگسال تهرانی

صفحات

 صفحه شروع 160 | صفحه پایان 168

چکیده

 مقدمه: لپتین, آدیپوکینی است که در تنظیم متابولیسم بدن نقش داشته و بیان آن می تواند تحت تاثیر رژیم غذایی قرار گیرد. هدف مطالعه حاضر, بررسی ارتباط بین دریافت انواع روغن­ های مصرفی متداول در رژیم غذایی با بیان ژن لپتین در بافت چربی زیر جلدی و احشایی در بزرگسالان بود. مواد و روش ها: بافت چربی احشایی و زیر جلدی از 97 فرد بزرگسال بالای 20 سال که تحت جراحی شکم قرار گرفته بودند, جمع آوری شد. روغن­ های رژیم غذایی شامل روغن زیتون, روغن نباتی جامد, روغن مایع و روغن حیوانی, از طریق پرسش نامه بسامد خوراک روا و پایا ارزیابی شد. بیان ژن لپتین در بافت چربی با استفاده از روشPCR Real-time اندازه گیری گردید. یافته ها: ارتباط معکوس معنی­ داری بین دریافت روغن زیتون با بیان ژن لپتین در بافت چربی زیر جلدی (0/017=P و 0/417-=β ) و احشایی (0/001>P و 0/552-=β ) ملاحظه شد. هم چنین, ارتباط مستقیمی بین مصرف روغن حیوانی با بیان ژن لپتین در بافت چربی زیر جلدی (0/020=P و 0/328=β ) و احشایی (0/015=P و 0/305=β ) مشاهده گردید. هم چنین دریافت روغن مایع ارتباط معکوسی با بیان ژن لپتین در بافت چربی احشایی داشت (0/031P= و 0/348-β =). نتیجه گیری: دریافت روغن زیتون ارتباط معکوس و دریافت روغن حیوانی ارتباط مستقیمی با بیان ژن لپتین در بافت چربی احشایی و زیر جلدی داشت که مستقل از نمایه توده بدنی و انسولین بود که نشان دهنده اهمیت منابع تامین چربی رژیم غذایی بر تنظیم بیان ژن لپتین در بافت چربی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، حسین، توکلی، حمیدرضا، یوزباشیان، عماد، زرکش، مریم، آقایان، مریم، هدایتی، مهدی، فروزانفر، رضا، میرمیران، پروین، و خلج، علیرضا. (1397). ارتباط دریافت چربی رژیم غذایی از منابع مختلف با بیان ژن لپتین در بافت چربی احشایی و زیر جلدی در افراد بزرگسال تهرانی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 20(4 )، 160-168. SID. https://sid.ir/paper/400055/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی حسین، توکلی حمیدرضا، یوزباشیان عماد، زرکش مریم، آقایان مریم، هدایتی مهدی، فروزانفر رضا، میرمیران پروین، خلج علیرضا. ارتباط دریافت چربی رژیم غذایی از منابع مختلف با بیان ژن لپتین در بافت چربی احشایی و زیر جلدی در افراد بزرگسال تهرانی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1397؛20(4 ):160-168. Available from: https://sid.ir/paper/400055/fa

    IEEE: کپی

    حسین رستمی، حمیدرضا توکلی، عماد یوزباشیان، مریم زرکش، مریم آقایان، مهدی هدایتی، رضا فروزانفر، پروین میرمیران، و علیرضا خلج، “ارتباط دریافت چربی رژیم غذایی از منابع مختلف با بیان ژن لپتین در بافت چربی احشایی و زیر جلدی در افراد بزرگسال تهرانی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 20، no. 4 ، pp. 160–168، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400055/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا