مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,209
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسانس زیره سبز بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش های صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 388 | صفحه پایان 397

چکیده

 مقدمه: افزایش گلوکز خون و لیپیدها یکی از اختلالات شایع است که در اثر عوامل گوناگون بوجود می آید. زیره سبز یکی از گیاهانی است که در طب سنتی ایران برای درمان برخی بیماری ها کاربرد داشته است و در مطالعات جدید نقش زیره سبز در درمان دیابت و کاهش سطح لیپیدها عنوان شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر اسانس زیره سبز بر روی میزان گلوکز, تری گلیسرید, کلسترول تام, HDL و LDL سرم موش های صحرایی است.روش بررسی: برای این منظور, 4 گروه 6 تایی موش صحرایی نر نژاد ویستار بطور تصادفی در چهار گروه: 1- گروه کنترل با رژیم غذایی استاندارد, 2- گروه اسانس زیره سبز با رژیم غذایی استاندارد, 3-گروه کنترل با رژیم غذایی پرچرب, 4- گروه اسانس زیره سبز با رژیم غذایی پرچرب قرار داده شدند. میزان دوز مصرفی اسانس زیره سبز μg/kg 400 بود که از طریق گاواژ به موش ها داده شد. در سه زمان مختلف شامل ابتدای مطالعه, روز بیستم (شروع مصرف داروها), روز پنجاه و پنجم (پایان مصرف دارو) از موش ها به منظور اندازه گیری گلوکز, تری گلیسرید, کلسترول تام, HDL و LDL سرم موش های صحرایی نمونه گیری به عمل آمد.نتایج: نتایج مطالعه نشان داد پس از دریافت اسانس زیره سبز کاهش معنی داری در میزان گلوکز (گروه 4:p=0.007) (گروه 2: (p<0.01), کلسترول (گروه 4: (p<0.01) (گروه 2 (p<0.05), تری گلیسیرید (گروه4 (p<0.01) (گروه2 p<0.01), LDL (گروه 4 p<0.05) (گروه 2 p<0.01 ) و افزایش معنی داری در HDL سرم (گروه 4 p<0.05) (گروه 2 p<0.01) مشاهده شد.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد دریافت اسانس زیره سبز از طریق گاواژ می تواند بر سطح گلوکز و لیپیدهای سرم موش های صحرایی تاثیر قابل توجهی داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محیطی اردکانی، جواد، اکبریان، زهرا، و نظریان، ابوالفضل. (1390). تاثیر اسانس زیره سبز بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش های صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 19(3 (پیاپی 78))، 388-397. SID. https://sid.ir/paper/36482/fa

    Vancouver: کپی

    محیطی اردکانی جواد، اکبریان زهرا، نظریان ابوالفضل. تاثیر اسانس زیره سبز بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش های صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1390؛19(3 (پیاپی 78)):388-397. Available from: https://sid.ir/paper/36482/fa

    IEEE: کپی

    جواد محیطی اردکانی، زهرا اکبریان، و ابوالفضل نظریان، “تاثیر اسانس زیره سبز بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش های صحرایی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 19، no. 3 (پیاپی 78)، pp. 388–397، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36482/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button