مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,034
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف ویتامین D3، عصاره روغنی زیره سبز و زمان تخمیر با استفاده از روش سطح پاسخ بر بهینه سازی تولید ماست پروبیوتیک برای بیماران دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 315 | صفحه پایان 322

کلیدواژه

ویتامین D3Q2

چکیده

 مقدمه: در سال های اخیر, فواید دریافت پروبیوتیک ها, ویتامین D3 و اسانس روغنی زیره سبز, هر کدام به تنهایی در مدیریت بیماری دیابت مورد توجه قرار گرفته است. در مطالعه حاضر, تولید ماست حاوی غلظت های مختلفی از ویتامین D3 و اسانس روغنی زیره سبز با به کار بردن زمان های مختلف تخمیر برای دستیابی به محصول پروبیوتیک با بالاترین شمارش سلولی باکتری پروبیوتیک که به شکل کشت الحاقی به آن افزوده شده بود, مورد بررسی قرار گرفت و تولید فراورده پروبیوتیک با ارزش سلامتی افزوده برای کمک به افراد دیابتی هدف نهایی مطالعه تعیین شد.روش ها: روش سطح پاسخ با مدل مرکب مرکزی برای بررسی تاثیر سه فاکتور متفاوت شامل اسانس روغنی زیره, ویتامین D3 و زمان تخمیر بر جمعیت سویه پروبیوتیک باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 مورد استفاده قرار گرفت. غلظت اسانس زیره در چهار سطح 0.01, 0.02, 0.03 و 0.05 درصد و غلظت ویتامین D در پنج سطح 20, 40, 400, 1000 و IU 2000 و طول زمان تخمیر در پنج سطح 3, 6, 9, 12 و 24 ساعت متغیرهای آزمایش تعریف شد. بر اساس مدل مورد استفاده, 15 طرح آزمایشی در 20 تکرار تعیین شد و نتایج در نرم افزار (Statistical analysis system) SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تاثیر هر یک از متغیرهای مورد بررسی بر نتیجه نهایی در سطح 5 درصد احتمال معنی دار در نظر گرفته شد (P<0.05).یافته ها: اثر توام غلظت اسانس زیره و زمان بر نرخ رشد باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 بیشترین اثر را داشت و به ترتیب بعد از آن اثر توام زیره و ویتامینD3 , ویتامین D3 با توان دو و ویتامین D3 با توان یک بر نرخ رشد بیشینه سویه باکتری واقع شد. بعد از آن, اسانس زیره با توان یک و زمان با توان یک اثر کمی بر نرخ رشد این باکتری نشان داد که شرایط بهینه برای فرمولاسیون حد میانی هر یک از متغیرها تعیین گردید.نتیجه گیری: ماست پروبیوتیک غنی شده با ویتامین D3 و اسانس زیره می تواند حاوی جمعیت بالایی از باکتری زنده  (107 cfu/ml)از سویه پروبیوتیک الحاقی باشد. این محصول می تواند به عنوان محصول فراسودمند برای افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند, مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شجاعی مهر، سمانه، باباشاهی، مینا، و میرلوحی، مریم. (1395). بررسی تاثیر سطوح مختلف ویتامین D3, عصاره روغنی زیره سبز و زمان تخمیر با استفاده از روش سطح پاسخ بر بهینه سازی تولید ماست پروبیوتیک برای بیماران دیابتی. تحقیقات نظام سلامت، 12(3)، 315-322. SID. https://sid.ir/paper/192646/fa

    Vancouver: کپی

    شجاعی مهر سمانه، باباشاهی مینا، میرلوحی مریم. بررسی تاثیر سطوح مختلف ویتامین D3, عصاره روغنی زیره سبز و زمان تخمیر با استفاده از روش سطح پاسخ بر بهینه سازی تولید ماست پروبیوتیک برای بیماران دیابتی. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1395؛12(3):315-322. Available from: https://sid.ir/paper/192646/fa

    IEEE: کپی

    سمانه شجاعی مهر، مینا باباشاهی، و مریم میرلوحی، “بررسی تاثیر سطوح مختلف ویتامین D3, عصاره روغنی زیره سبز و زمان تخمیر با استفاده از روش سطح پاسخ بر بهینه سازی تولید ماست پروبیوتیک برای بیماران دیابتی،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 12، no. 3، pp. 315–322، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192646/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button