مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

340
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی و ارزیابی خطر آفلاتوکسین تام در برنج های ایرانی در اقلیم های مختلف امنیت غذایی

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 54

چکیده

 سابقه و هدف: آفلاتوکسین یکی از سموم مهم و رایج در مواد غذایی پر مصرف از جمله برنج است که تهدیدی برای سلامت مصرف کننده می باشد. در این مطالعه, احتمال بروز خطر آفلاتوکسین تام, با توجه به میزان مواجهه و اثرات نامطلوب آن در برنج ایرانی ارزیابی شده است. مواد و روش ها: این مطالعه بر روی میزان آفلاتوکسین تام 60 نمونه برنج تولید داخل که بر اساس اقلیم های امنیت غذا و تغذیه نمونه برداری شد, انجام گرفت. رتبه خطر با استفاده از روش کمی ارزیابی خطر, بر حسب ارزیابی میزان مواجهه و با احتساب میزان دریافت قابل قبول موقتی روزانه (PMTDI), عامل شیب سرطان زایی(CSF) در دو گروه +HBAg و-HBAg, و عامل اثر روش های پخت در هر اقلیم و کل کشور تعیین شد. یافته ها: متوسط و انحراف معیار مقدار آفلاتوکسین تام در نمونه های برنج µ g/Kg 13/1 و 8/1 بود. نتایج سنجش غلظت آفلاتوکسین تام با استفاده از نرم افزارآماری SPSS تجزیه و تحلیل شد. محاسبه ارزیابی مواجهه برحسب کمترین, میانگین و بیشترین میزان غلظت و مصرف در هر اقلیم, در دو گروه HBAg+و-HBAg نشان داد که بالاترین رتبه خطر مربوط به برنج آبکش شده در منطقه روستایی اقلیم نسبتا نا امن غذایی و درگروه +HBAg است. نتیجه گیری: این مدل ارزیابی نشان داد علیرغم بالا بودن رتبه خطر و مصرف برنج در کشور, میزان غلظت آفلاتوکسین تام سنجش شده کمتر از حد مجاز استاندارد ملی ایران (µ g/Kg30) است و آلاینده آفلاتوکسین تام موجود در برنج ایرانی, خطری برای سلامت مصرف کننده محسوب نمی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سمیعی، هاله، حسینی، هدایت، مفید، وحید، و جنت، بهروز. (1398). بررسی میزان آلودگی و ارزیابی خطر آفلاتوکسین تام در برنج های ایرانی در اقلیم های مختلف امنیت غذایی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 14(4 )، 45-54. SID. https://sid.ir/paper/365898/fa

    Vancouver: کپی

    سمیعی هاله، حسینی هدایت، مفید وحید، جنت بهروز. بررسی میزان آلودگی و ارزیابی خطر آفلاتوکسین تام در برنج های ایرانی در اقلیم های مختلف امنیت غذایی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛14(4 ):45-54. Available from: https://sid.ir/paper/365898/fa

    IEEE: کپی

    هاله سمیعی، هدایت حسینی، وحید مفید، و بهروز جنت، “بررسی میزان آلودگی و ارزیابی خطر آفلاتوکسین تام در برنج های ایرانی در اقلیم های مختلف امنیت غذایی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 4 ، pp. 45–54، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365898/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button